Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszió, szorongás, szociál...

Depresszió, szorongás, szociális fóbia, pszichológus?

Figyelt kérdés

Eléggé össze tett a dolog. Általános jellemző tüneteim, hogy képtelen vagyok emberek előtt beszélni, mindig zavarba jövök, rosszul érzem magam, elvörösödök, úgy érzem mindenki engem figyel, ugy érzem mindjárt össze esek, gyomorgörcsöm van, sírrohamok, es gondolatok is megfordultak mar a fejemben. Akár 1 emberrel beszélgetve is előfordulnak.Idén érettségizek és képtelen vagyok az osztályom előtt beszélni.

Párszor gyorsetteremben étel kikérésekor is elofordult már, amikor hirtelen helyzet lépett fel.

Elofőrdult már, hogy úgy is tapasztaltam a tüneteket hogy egyszerűen csak ültem az órán.

Persze a dolog ennél többről szól, nehéz leírni érthetően.

2023. márc. 14. 15:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

10-es

Nem a döntésről van szó, hogy akkor majd eldöntöm és kész , nem emiatt ez a címe, de tovább nem jutottál az olvasásban és értelmezésben

Üdv

2023. márc. 14. 17:40
 12/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, megprobálok eljutni egy pszichológushoz.
2023. márc. 14. 18:37
 13/27 anonim ***** válasza:
Mindenképpen pszichológus. Ha még a közoktatásban tanulsz, akkor mehetsz a járási pedagógiai szakszolgálathoz is.
2023. márc. 14. 19:35
 14/27 anonim ***** válasza:
Alapvetően introvertált vagy? Én elvileg az vagyok és ugyanezek is társulnak hozzá osztálytársaim előtti előadás tartás óta. (Azóta nem merek előadást tartani, félek hogy észreveszik a gyengeségeim)
2023. márc. 14. 20:48
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
#14 Én is introvertált vagyok, nem is kicsit, de amit a kérdező ír, az nem szimplán ennyiből áll. Az, hogy introvertált vagyok azt jelenti, hogy remekül megvagyok otthon egyedül, kimerítenek a társas események, és ha választhatok, inkább töltöm egyedül/nagyon szűk baráti körben a szabadidőmet. Nekem sem erősségem az előadások és hasonlók tartása, izgulok is kicsit előttük, de nem kerülök ájulás vagy sírás közeli állapotba. Gyorsétteremben meg főleg nem. Lehet a kérdező introvertált, de ezek a dolgok akkor sem "normálisak", és nem kéne annyiban hagyni a dolgot azzal, hogy ő alapvetően úgyis ilyen... És ugyanez rád is vonatkozik, 14-es, ha te is ezeket a tüneteket tapasztalod magadon.
2023. márc. 14. 21:05
 16/27 anonim ***** válasza:
15 # igen, ugyanez a tünet, ájulás, sírás nélkül. Nem kommunikálok sokat, nem is kezdeményezek beszélgetését, még ismerősökkel sem, ha találkozok velük rögtön szorongok jajj mit kérdeznek, meg ilyesmin jár az agyam. Valószínű, hogy a fóbia társult a személyiségemhez. ,Nem hagyom annyiban, csak sokat kell várni mire bejutok az állami pszichológushoz
2023. márc. 14. 21:22
 17/27 anonim ***** válasza:
#16 Amit a 13-as válaszomban írtam, az rád is érvényes. Bár általában a szakszolgálatoknál is van sajnos várólista. Mindenesetre kitartás! :)
2023. márc. 14. 21:46
 18/27 anonim ***** válasza:
Köszönöm 🙂
2023. márc. 14. 21:56
 19/27 anonim ***** válasza:
Ajánlom Tündérhegyet (pszichoterápiás központ, teljesen ingyenes, TB támogatott) 3 hónapos, van bejárós és bentlakásos része is. Én ott “laktam” 3 hónapig (hétvégente hazamehettél, vagy ha volt valami elintéznivalód kiengedtek). Nekem csak ezzel sikerült leküzdenem az egészet, viszonylag tök rövid idő alatt (előtte 8 évig keserítette meg ez a szorongás, fóbia az életemet. Rengeteg lehetőségtől estem el emiatt.. rengeteg pszichologushoz, pszochiaterhez jartam. Gyogyszert is szedtem, de csak ez az intenziv terapia segitett nekem ezen az egeszen. Legjobb döntésem volt az életemben, hogy elmentem oda.
2023. márc. 15. 01:16
 20/27 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lennék introvertált ha nem lenne ez a dolog, ugyanis a amióta elkezdodott azóta inkább menekülök. Előtte viszont inkább extrovertált voltam szerettem szerepelni, izgultam de az sokkal természetesebb volt. Most meg elég ha fel kell olvasnom egy sort az osztályban és vörös a fejem, utána meg zavart vagyok, főleg ha látom hogy észre veszik.
2023. márc. 15. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!