Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudjam hogy az én...

Honnan tudjam hogy az én segítségemre van szüksége?

Figyelt kérdés
Lehet buta kérdés, de van egy közepesen depressziós barátom (huszas évek közepi nő), nem igazán vannak barátai, nem él társasági életet, nem is sokan tudják róla, hogy ezzel él. Természetesen ott vagyok neki, segítséget, beszélgetést kezdeményezek, viszont sokszor visszautasítàs az eredménye. Nem is igazán beszél erről, nem tudom valakivel meg tudja e beszélni ha úgy van. Így honnan tudjam, hogy "megfelelő" ember vagyok neki, mint segítség? Vagy hogyan tudnék segíteni?
2023. márc. 9. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindig visszautasítja a segítségedet akkor nincs szüksége a segítségedre. Lehet nem is akar segítséget senkitől.

Valószínűleg te nem is tudnál segíteni, csak egy pszichológus.

Vagy esetleg megkérdezhetnéd tőle nyíltan, hogy mit/hogyan tudsz segíteni.

2023. márc. 9. 20:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A depressziót nem megbeszélni, hanem kezelni kell terápiával, de leginkább gyógyszerrel. Ez egy betegség, amin csak beszélgetés nem fog segíteni.

Elhittem majd egy évtizedig, hogy jobb lesz, nem leszek depressziós. Spoiler alert: nem sikerült. Közben mindent csináltam, haladtam az életben, de nem lettem jobban.

Aztán kaptam antidepresszánst, és jéé, normálisan vagyok azóta.

Akik mentálisan betegen nőnek fel, kvázi belenőnek a depresszióba, azok nem is nagyon tudják, hogy milyenek valójában: amikor rendesen működnek.

2023. márc. 9. 22:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Meg akarod dgni? Akkor szedd fel. ;) Bár az ilyen kapcsolatok csak szenvedést okoznak neked is már középtávon is. Hagyd. Orvosi eset, ne tedd magad tönkre miatta.
2023. ápr. 6. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!