Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félek attól, hogy...

Miért félek attól, hogy elvesztem magam felett az irányítást?

Figyelt kérdés

Ilyen dolgok jutnak eszembe, hogy mi van ha megőrülök, elvesztem az önkontrollomat és bántok valakit. Mondjuk ilyen soha nem fordult elő sose voltam agresszív senkivel de ha dühös vagyok akkor elkezdek félni ettől. Meg ülök a buszon és megijedek, hogy véletlen kimondom a gondolataimat. Attól is félek, hogy rohamot kapok mások előtt és nem tudom irányítani magam. Ilyenek miatt alig merek menni valahova ha mégis akkor rajtam van a szorongás sietek haza. Nem is értem honnan jönnek ezek a gondolatok de nem hagynak nyugodni. Attól félek valami súlyos bajom van és gonosznak érzem magam.

Ez valami mentális betegség tünete lehet? Depresszióval vagyok egyébként diagnosztizálva de lehet van más bajom is.

2023. márc. 6. 17:05
 1/2 Zcom09 ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy ezek önmagában mentális betegség lenne. Néha napján mindenkinek van egy-két ilyen gondolata. De ha állandósul vagy erősödik akkor már nem normális. Jó eséllyel kapcsolatban van a depresszióddal, vagy valamilyen szorongásos állapottal ami még nem ismert.
2023. márc. 6. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
OCD/kényszergondolat nekem is ez van, és hasonló félelmeim voltak. Nézz utána, rengeteg szakirodalom ír erről, "intrusive thoughts" névvel keress rá.
2023. márc. 6. 17:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!