A parnassan 5 mg gyógyszerrel kinek mi a tapasztalata? Mennyi idő alatt lehet nagyon rá szokni?

Köszi a válaszokat
Megpróbálok kevesebbet beszedni tegnap egy tablettátol egész nap ki voltam ütve,szerintem nagyon erős ez a gyógyszer ahhoz képest nem olyan vészes az állapotom.öngyilkossági késztetések miatt írta fel de tudom hogy bizonyos okok miatt nem teszem meg úgysem.nekem inkább valami antidepi kéne ami nem almosít és nem szedi el az energiámat bár nem tudom hogy van e olyan egyáltalán

Az álmosság és étvágy növekedése sajnos egy gyakori mellékhatása ennek a gyógyszernek. Nem tudom, hogy az orvos miért emelett döntött, ez az ő felelőssége, hogy a megfelelő gyógyszert kiválassza, de valószínűleg azért döntött így, mert az antidepresszánsok hatásának kialakulásához legalább 2-4 hét kell és az öngyilkos hajlam miatt nem akarta megkockáztatni, hogy ezt az időszakot kivárja.
A dózis csökkentését nem ajánlom a kezdeti szakaszban, hacsak az orvossal nem konzultáltál, mert a kezdeti dózis az 10 mg/nap szokott lenni, amit később lehet csak csökkenteni, ha már az állapotod javult és elégséges az 5 mg. A mellékhatások valamennyire mérséklődni fognak ahogy a szervezeted hozzászokik a gyógyszerhez.
Ha esetleg bármilyen gyógyszert kell majd szedned a jövőben emelett, akkor jelezd az orvosnak vagy gyógyszerésznek, hogy Parnassan-t szedsz, mert sok más gyógyszerrel képes "összeveszni".
Kitartást a továbbiakban és nyugodtan érdeklődj a gyógyszertárakban vagy az orvosodnál is, ha valami más kérdésed van a gyógyszereiddel kapcsolatban. Elvégre az a hivatásuk, hogy felvilágosítsanak, ha bármi kérdésed van az egészségeddel és gyógyszereiddel kapcsolatban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!