Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szégyenkezés a múlt miatt?

Szégyenkezés a múlt miatt?

Figyelt kérdés

Bipoláris zavarban szenvedtem, és tiniként vagy olyan 19/20 éves korom körül jöttek elő az első mániás tünetek. A környezetem csak annyit észlelt, hogy más lettem, mint voltam. Orvosnál nem voltam, ezért nem kaptam segítséget. Hirtelen elkezdtem nagyon pörögni, összevissza beszéltem, és durván lecsökkent a szégyenérzetem is, ami miatt sajnos rengeteg megosztó dolgot és butaságokat kezdtem el posztolni a közösségi oldalamra. Sok hülyeséget is elkövettem, aminek a mai napig iszom a levét, de igazából azt sajnálom nagyon, hogy a régi barátaim, ismerőseim őrültnek nézhettek.

Még évekkel ezelőtt letöröltem a közösségi profilomat, ezért nem is igazán tudják, hogy mi a helyzet velem. Kaptam kezelést, és ezekbe belegondolva kicsit rosszul érzem magam, és szégyenkezem a múltam miatt, amiről nyilván nem én tehettem, viszont ezt azok a régi ismerőseim nem tudják.

Ti hogyan tudnátok ezt feldolgozni? Sajnos nem tudok odamenni egyenként hozzájuk, hogy most már jól vagyok, ezért zavar, hogy úgy emlékeznek rám (ha egyáltalán emlékeznek) hogy félőrült vagyok.

2023. márc. 4. 03:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elengedés: "már nem a jelenlegi életed részei" gondolom, ezért az hogy mit gondolnak, a jelenre nincs hatással.

Másik lehetőség:

Akikkel kapcsolatosan a legjobban tartasz ettől, azoknak írsz egy levelet, leírod benne hogy "ekkor ez és ez volt, sajnálom".

Egyébként nem biztos hogy olyan kritikusan vélekednek rólad, ahogy gondolod.

2023. márc. 4. 03:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, csak rosszul esik, mert lejárattam magam egy csomó ember előtt. Fokozatosan próbálom meg visszaépíteni a kapcsolatokat, de olyan súlyos volt, hogy pl. adtam magamnak egy komplett új nevet és úgy kezdtem el az embereknek bemutatkozni. Ezért az új barátok nem értik, hogy a régiek miért szólítanak az eredeti nevemen. És ezeket már nyilván megbántam, de mégis hatással van az életemre.
2023. márc. 4. 03:43
 3/4 NTBS ***** válasza:
Zárd le a múltat. És lépj tovább.
2023. márc. 4. 09:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Meg nem történtté tenni nem tudsz semmit. Pszichológushoz jársz?
2023. márc. 4. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!