Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha ilyen gondolt...

Mit csináljak ha ilyen gondoltaim vannak?

Figyelt kérdés
Mostanában amikor meglátok egy embert vagy állatot akkor előfordul az hogy arra gondolok hogy én bántani fogom azt az embert vagy állatot akit látok (pedig ezt nagyon nem szeretném), és ez nagyon zavar, mert az álltalam szeretett élőlényeknél történik ez. Ilyenkor arra gondolok, hogy nem akarok erre gondolni, de ez sajnos nem működik. Meg az jutott szembe jutni, hogy én ilyet sosem tennék meg, ezért ne izguljak rajta. Ez már jobban szokott működni, de van amikor emiatt sem szokott elmúlni a szorongás. És nagyon zavar, hogy ilyen szörnyűségekre gondolok :( Meg olyan szokott lenni, hogy elmegyek valahova ahova szerettem volna elmeni jól érzem magam, aztán valamiért arra gondolok, hogy rosz hogy eljöttem, meg hogy otthon kellet volna maradnom, pedig erre se szeretnék gondolni. Ez is nagyon zavar :(

2023. márc. 1. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt/van ilyen! Ez ocd tehát ugynevezett kényszergondolatok voltam vele pszhiiátrian adtak rá antipszhiotikumot attól jó voltam nem voltak ilyen gondolatok de mellekhatásként nagyon rossz volt pl egyensúly vesztés meg nemtudtam wcre menni sajnos ezek az antipsziotikumok nem jók! Aztán már rég elhagytam a gyógyszert de még néha visszatér ilyen és hasonló gondolat mint neked! Nagyfokú stressz is okozhatja! Kényszergondolatoknak hivják vagy rumináció! Hiába nem akarsz erre gondolni az agyad igy kombinál! Pszhiiáterhez kell vele menni valami normálishoz mert ez igy baromi zavaró tudom!
2023. márc. 1. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok! Még annyi hogy probálj meg ettől nem megijedni hiszen felismerted ha baj lenne akkor már bántottál volna valakit! Ezek kényszerbetegségek vagy gondolati vagy vannak kényszercselekvések! Régebben vagy 5ször megnéztem munkába indulás elött hogy elzártam e vizcsapot! Most kb 1 szer leellenőrzöm azt indulok!
2023. márc. 1. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Én csak attól hogy véletlenül belekötök valakibe aki erősebb.
2023. márc. 1. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Kényszerbetegség zavar agresszív tartalmú kényszergondolatokkal. A gyógyítása nem feltétlenül igényel gyógyszeres kezelést, l.:

[link]

2023. márc. 1. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok! Ha gondolod privátban megvitathatjuk! Nekem is hasonló mint irtam! Gondolj arra is hátha kicsit megnyugtat hogy nagyon sokan küszködnek ezzel! Nem vagy egyedül! Meg ne érezd ugy magad mint aki bolond!
2023. márc. 1. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezek kényszer betegség. Gyógyítható, terápia +gyógyszer de el kell menni egy pszichiáterhez. Volt egy ismerősöm, aki folyton kezét mosta, egész nap! Mindig úgy érezte, hogy piszkos. Meg gyógyult, idő kellett hozzá, türelem. Meg egy pszichiáter.
2023. márc. 1. 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!