Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nekrofil gondolatok ellen mi...

Nekrofil gondolatok ellen mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Nem telik el nap, hogy ne jönnének elő, de orvoshoz ezzel nem fordulhatok.

2023. febr. 28. 23:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélkezem, sajnálom, ha ez jött le.
2023. márc. 1. 14:15
 12/24 anonim ***** válasza:
81%
Terelje el a figyelmét. Aha. Hú de jó megoldás, ez pont így megy, pikk-pakk! Máris minden mentális beteg ember meggyógyult, mert elterelte a figyelmét pl futott hidegben.
2023. márc. 1. 14:26
 13/24 A kérdező kommentje:

"Teljesen tereld el a figyelmedet! Hidegzuhany, sport, kocogás a hidegben"

Abban bízom, hogy majd alábbhagy ez az egész pokoljárás. Viszont egy női holttestet nagyon megkedveltem, minden nap megnézem a róla készült képeket, olykor eszembe jut napközben is. Ez a társkeresésre is rányomja a bélyegét, olyasvalakit keresnék kinézetre mint ő, de tudom, hogy olyat úgysem fogok találni. Sportolással, és tanulással is probálkozom, de eddig feladtam mindent sajnos.

2023. márc. 1. 14:43
 14/24 anonim ***** válasza:

A mentális egészség topikban miért kommentelnek olyanok, akik azt hiszik, eldönthetik, egy komment oda való vagy sem?

Bármilyen folyamatról észreveszi a gazdája, hogy az káros rá vagy másokra nézve, minél hamarabb tesz ellene, annál nagyobb az esély, hogy a gondolatai nem jutnak el a megvalósulásig. Ha az álmodozást, önizgatást a lehetséges következményeit is hozzáképzelve teszi teljessé, esély van rá, hogy akár gyávaságból, de nem teszi meg. Vagy akár annál a résznél már lelohad a vágya. Ahogy a pedofilnak sem simogatásra van szüksége, hanem annak realizálására, hogy amit tenne azt nem ússza meg, sem ő, sem az áldozata. Ha nézegetsz a neten, belefuthatsz olyan betegen gondolkodók írásaiba, akik elmesélik, hogy emberfeletti a küzdelem, de miért is nem teszik meg. Napi szinten sétálhatsz el az utcán olyan mellett akinek te lennél a kedvenc prédája, de ha ő élné ki magát, a törvény előtt kellene felelnie. (Szerencsés esetben.) Olyan nem létezhetne, hogy valakinek ilyen vágyai vannak és nem hajlandó kezeltetni magát. Egyedül ő tud tenni ellene.

2023. márc. 1. 16:27
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

#12 Képzeld el, nekem így ment.

Én már nem hiszek a depresszióban, nincs kedvem síró k*rvát játszani a pszichológusnál, aki egyébként szépen ki is beszélt engem.

Helyette igen, képzeld futok b*zdmeg. Mióta a kényelmetlenebb megoldást választom és nem bízom sokszor pszichopata/bántalmazó segítőkben, azóta sokkal jobb.

Nyugi nekem nem kell bemutatni a poklot. Saját szememmel néztem végig, ahogy a testvérem teljesen tönkrement a legjobb pszichiáterek mellett.

Csók, puszi....

2023. márc. 1. 17:08
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ez a gondolat zavar téged, vagy önazonosnak érzed? Azért, ez is sokat számít, mert ha nem önazonos nem érzed rá a kényszert/az izgalmat hogy ilyet csinálj, akkor ez lehet egy kényszergondolat is akár. Sajna nekem is voltak elég hülyék főleg az elején, de egyáltalán nem éreztem rá késztetést, hogy bármelyiket is megtegyem, csak borzasztó mód szorongtam miattuk. Azóta kicsit csendesedett pszichoterápia, pszichiáternél antidepresszánsok stb.. Ha nem önazonos a gondolat számodra, akkor bármi lehet akár OCD is, ha az akkor meg pszichiátria, és valószínálűleg találtok rá megoldást gyógyszeres kezelést/terápiát magadban ezt nem igen tudod megoldani.
2023. márc. 2. 19:28
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként meg akik az előző hozzászólásokat írtak fingjuk nincs a mentális problémákról, lehet hogy egy szakítás után egy kis mozgás, meg önképzés segít, sőt lehet egy enyhébb szorongós/depressziós korszakban is, mert en bloc egészséges dolog, de vannak olyan dolgok, és olyan problémák, ahol egy szimpla életmódváltás nem fog kizárólagos sikert hozni. Én sem vagyok közveszélyes nem tettem semmi rosszat, hiába mozogtam, éltem egészségesen, volt egy relatíve egészséges kapcsolatom, jó munkám nem éreztem jól magam, talán kicsit elterelte a figyelmem, és lefárasztot, de ennyi... Sok problémához kell az orvosi/szakértői segítség is, vagy sorstársak tanácsai. #16-os voltam.
2023. márc. 2. 19:32
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

Nekem rögtön kényszergondolatnak tűnt az elején, meg az, hogy "Jaj, ez csak gondolat..."

Nem tudom. Végül is az, hogy mindennap nézegeted annak a halott lánynak a képét, + eleve szeretnél olyan lányt találni aki pont úgy néz ki, mint ő, az azt jelenti, hogy komolyan foglalkozol a témával, és ez már nem csak gondolat. Nem, mert célod is lenne vele, akarsz egy hasonló lányt, ha lenne. Csak magad zavarod össze, ha minden nap nézegeted. Szerintem hagyd abba.

2023. márc. 2. 19:44
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

Nyugi, nincs semmi gáz. Menj el pszichiáterhez (orvos) aki tud rajtad segíteni. Lehet, hogy a nekrofília nem is a fő betegség, hanem valami másnak a kísérője.

Ne szégyelld. Én azt mondom, hogy a pedofíliát sem szabad szégyellni (már ha kérsz is segítséget rá) mert ezek mind-mind mentális betegségek, amik kezelhetőek terápiával és/vagy gyógyszerrel.

Ha nem teszel semmit, az nem vezet sehova.

2023. márc. 2. 20:34
 20/24 A kérdező kommentje:

"Ez a gondolat zavar téged, vagy önazonosnak érzed?"

Egyfajta belső késztetés, vonzódás. Szeretnék hozzábújni, simogatni, vele aludni, és szexuálisan is vonz, de azért zavar, mert tudom, hogy ez helytelen dolog.

Állami intézményben kezeltek már depresszióval, sikertelenül. Lehet visszamegyek majd, ha nem múlik el, vagy súlyosbodik.

2023. márc. 2. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!