Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az skizofrénia,ha olyanokat...

Az skizofrénia,ha olyanokat csinálok amit nem akarok ?

Figyelt kérdés
Olyan mintha két személyiségem lenne. Ha valakivel beszélgetek vagy valamit csinálok akkor olyan mintha lenne egy másik énem és az diktálná,hogy mit mondja vagy mit csináljak pedig tudom,hogy nem az a helyes és nem azt akarom. Sokszor dührohamaim is vannak ha valaki beszol és utánna megbánom. Nem tudom kontrolálni magam. Ez mi lehet ?
2023. febr. 21. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:
91%
A megszállottság a skizofréniás betegekre jellemző, én is úgy tudom. Diagnózist ugyanakkor orvos adhat, miután alaposan kivizsgált. Az önuralmat mindenkinek tanulnia és gyakorolnia kell és sok normális ember is el tudja veszíteni a fejét, ha olyan helyzetbe kerül. Ezeket az erőfeszítéseket nem lehet kiváltani gyógyszerrel.
2023. febr. 21. 12:49
 2/2 Phoney ***** válasza:
100%

Ehhez nem kell skizofrénnek lenni, és a megfogalmazásod alapján ez még nem megszállottság. Akinek gyenge az énje és/vagy problémásak a komplexusai, annak gyakran az utóbbiak fogják irányítani a tetteit. (Többnyire inkább észrevétlenül, de "másik énnek" is tűnhetnek.)

Az ilyen probléma mögött (a dührohamokat is beleértve) általában személyiségfejlődési elakadások és/vagy traumák állnak.

2023. febr. 21. 19:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!