Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha úgy érzem,...

Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy több "énem" van? Igazából egynek érzem magam, de vannak hullámok, amikor máshogy írok, más szavakat használok, és ez önkéntlenül történik?

Figyelt kérdés
És most nem arra kell gondolni, hogy silányabb lesz a fogalmazásmódom, vagy primitívebb a stílusom, hanem egész egyszerűen teljesen más, nem érzem, hogy ezt pusztán hangulatra lehetne fogni, olyan, mintha megváltozna a tudatállapotom. Vegyük például, hogy van egy "költői énem", ilyenkor verseket, rímeket másodpercek alatt tudok írni, van egy "vadabb énem", ez egy elég durva, de merész én, van egy, ami iszonyatosan jól kalkulál, jól vág az esze, rettentően pontosan tud és gyorsan számolni fejben... Ezek sosem vannak egyszerre jelen, és például néha, mikor visszagörgetem az online beszélgetéseimet, írásaimat, egész egyszerűen látom, hogy más a szóhasználat, fogalmazásmód, vannak jellegzetes kifejezések.
2023. febr. 20. 19:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyáltalán ez jellemző valamilyen betegségre?
2023. febr. 20. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Ûdvözöllek! Ez nem betegség! Egyszerûen „szines“ az egyinéséged! Nekem példàul pedig több arcom van ! Màr màsok is észrevették!
2023. febr. 20. 21:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Engem is vádolt meg a magyartanárom, hogy más írt a füzetembe, pedig csak én írtam máshogy, mert olyan kedvem volt. Nem tudom, hogy mért ilyen rosszhiszeműek az emberek.
2023. febr. 20. 22:05
 4/5 Phoney ***** válasza:
Ezeket perszónáknak hívják, az éned részei, de lényegében csak álarcok/eszközök. Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik vagy közülük az igazi te, akkor egyik sem. Ez olyankor jellemző, amikor valakinek már (és még) nincs olyan identitása, ami megfelelne a jelenlegi életéhez, ezért helyette különböző helyzetekre különböző perszónák épülnek fel, és ezeket azonosítja az "énjeiként". Mondjuk bizonyos kor alatt ez sem katasztrófa, vagy manapság legalábbis nem ritka. Amiket ezekkel külön-külön tudsz, azt egy normálisan integrált identitás együtt is tudná, később talán így is lesz.
2023. febr. 21. 21:59
 5/5 Chii39764 válasza:
Kedves kérdező, nem tudom hány éves vagy, de szerintem ez csak a személyiséged fejlődésének folyamata. Ne félj önmagad lenni, ha te így érzed magad teljesnek, hogy több "éned" van és ettől vagy sokszínű és különleges, akkor élj vele bátran! Ne törd magad ilyen dolgokon, hogy 'jaj istenem, mi van, ha meghasadt a tudatom?' meg hasonló butaságokon csak szimplán fogadd el, hogy ilyen sokoldalú vagy. Kellemes ünnepeket!😉
2023. dec. 24. 08:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!