Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitèvő legyek ha depressziós...

Mitèvő legyek ha depressziós apa vagyok?

Figyelt kérdés
40 éves vagyok, sajnos régóta súlyos depresszióval küzdök. Van egy 2,5 éves kisfiam. Hogyan óvhatom meg a gyereket attól hogy úgymod ràragadjon. Olvastam, hogy nem tesz jót a gyerekek mentális fejlődésének, ha az anya vagy apa depressziós. Én az apa vagyok. Nem kiabálunk, nem veszekszünk, esténként olvasok neki , mesét nézünk, játszunk. Tehát foglalkozom vele csak szomorú vagyok. Már gondolkoztam azon is elkeseredésemben, hogy lehet el kellene költöznöm. Valaki volt vagy van köztetek hasonló helyzetben

2023. febr. 20. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Próbálj meg örülni annak amid van.

A depressziód kezeltesd.

2023. febr. 20. 16:17
 2/3 anonim ***** válasza:
63%

A mentális betegségekben van genetikai faktor is. Ha a szülő szenved ilyenben, akkor a gyerekben nagyobb valószínűséggel fog megjelenni majd. Sajnos ezzel nem lehet mit csinálni.

Az jó, hogy tenni akarsz ellene. A legtöbb amit tehetsz az az, hogy kezelteted a betegséged.

2023. febr. 20. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Korb: Felfelé a lejtőn c. könyve elég új, az agy különféle területeiről ír a depi kapcsán, nekem segített megérteni dolgokat, ha esetleg.

Menj terápiába. Ha jársz, és nem segít, menj másikba. Én pl. voltam már kognitív-viselkedéses, katatím imaginatív pszichoterápiában, és EMDR-ben is. Utóbbi még tart, mindegyiknek volt haszna, ez meg talán meg is gyógyít majd.

Gyerekem nincs.

50f

2023. febr. 20. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!