A depressziós embereknél ez hogy működik?
Aki nem találta még meg önmagát és nem is szereti magát, az másokat sem tud. Így működik.
És nagyon úgy látom az írásból, hogy kezeletlen a barátod. Nem jár terápiára. Javíts ki, ha nem. Nem problémafókuszú, csak panaszkodik, mástól várja, hogy cipelje a hátán, megértse, családot szeretne, de ő maga nem tesz érte semmit. Amíg ezt nem ismeri fel, semmit nem lehet tenni.
Jar feleve de nem segit neki.
Jol latod nem torekszik a problema megoldasara azt szeretne ha csak ugy megoldodna minden es tortenne vele valami szep.Nem szeret szembenezni dolgokkal hogy azt hallja mi az amit nem jol csinal azt mondja bantja o magat eleget a gondolataival nem hianyzik neki hogy ezeket hallja.
Biztos, hogy jár?
Terapeuta sose szembesít senkit semmivel, nem mondja hogy mit nem csinál jól. A saját belsőjével dolgozik a páciens. Ha viszont te mondod neki, akkor te sem tudsz megfelelően kommunikálni, nem érted a problemáját. Vagyis nem is kell érteni, hanem elfogadni, empatikusan jelen lenni kellene. Ne adni tanácsot, nem érvényteleníteni, őt hibáztatni, felszólítani. Ahogy az szokás a magyar kommunikációban.
én a hatodik terápiámba járok, jó buli. de még élek legalább. kitartást neki. ha szereted maradj mellette. szuper, hogy érte feltetted ezt a kérdést.
az ember sokszor öntudatlanul azért utasít vissza kortársakat, mert legbelül azt érzi, hogy hiába szeret ez itt engem, ha a szüleim annak idején nem szerettek, vagy vertek, vagy elhagytak. de ez nem tudatos szinten zajlik
szóval ,valahogy fel kell tudni dolgozni azt a valszeg régi dolgot, ami miatt ő rosszul van. Nekem is egész kiskoromban értek olyan dolgok, ami miatt szerethetetlennek tanultam meg magam.
ha ez a terápia nem használ, folytassa egy másikkal, hátha sikerül hozzá passzolót találnia, sokféle módszer és orvos van...
50f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!