Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az oka ennek a fokozott...

Mi az oka ennek a fokozott érzékenységnek?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha el akarnék bújni az emberi kapcsolatoktól, és csak egyedül lenni. Fontos a távolság, hogy én szabjam meg, mikor és mennyi közeledés legyen egy kapcsolatban. Rengeteg információt szűrök annak érdekében, nehogy belekössenek, emiatt rengeteget vagyok egyedül. Ha valaki ellenzkezik velem, akkor nagyon meg tud sérteni, persze nem haragszom rá, hiszen tudom, hogy nem direkt akart megbántani, egyszerűen csak nagyon törékeny vagyok.

Ugyanakkor nem zavar a magány, vannak kapcsolataim, főleg olyanokkal akik nem keresik a konfliktust, passzívak, nyugodtan érzem magam mellettük. Pont azért, mert nehezen viselem el, ha valami váratlan történik, azt szeretem, ha minden úgy van, ahogy volt. Ha én nem bántom meg a másikat, nem piszkálom, nem veszekszem, akkor a másik se tegye azt, különben azonnal megszakítom a kapcsolatot.

2023. febr. 13. 20:59
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyi, tudom hogy furán hangzik, de extroverált vagyok, mert ha nem érzelmekről van szó, akkor szeretek beszélgenti, főleg mély, intellektuális dolgokról, de a csacsogás sem zavar, aki ismer, az extrovertáltnak mondana.
2023. febr. 13. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy túl sokat foglalkozol magaddal, a figyelmed túlzottan saját magadra koncentrálódik.
2023. febr. 13. 21:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Amikor másokkal beszélek, akkor mindig a másik érdekel, visszaterelem rá a témát, úgyhogy ezt sem mondanám.
2023. febr. 13. 21:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem bírom elviselni a közelséget, ha valaki olyan közeledik felém, akinek nem adtam erre engedélyt, és olyankor nagyon dühös tudok lenni. Nem tudom és nem is akarom elviselni azt, hogy köze legyen hozzám a másik embernek, ha nem engedélyeztem. Persze ritkán, de van ilyen is. Szigorúan én választom ki, hogy kit engedek be, de ilyen nem jelenleg nem igen van.
2023. febr. 13. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Halak jegyű vagy?
2023. febr. 13. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!