Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális,ha vágyat érez...

Normális,ha vágyat érez valaki a halál után? Van más is így vele?

Figyelt kérdés

Egész fiatalkoromtól kezdve szeretem a melankólikus,depresszív dolgokat. Pl. szomorú témájú filmek,zenék,hasonlók.

Ha látok egy idős embert,sokszor gondolom,bárcsak én is ott tartanék már,annyival kevesebb lenne hátra. Gyerekként is néha kimentem temetőkbe és csak ültem,gondolkodtam.

Mindig is kívülállónak éreztem magam (nem felsőbbrendűségből természetesen),hanem úgy érzem,nem illek be a társadalomba,sosem tudtam érvényesülni. Titkon arra vágyom,valami történik és elmehetek végre (Öngyilkos nem tudnék lenni,nem tenném ki annak a családom).

Kiskortól kezdve bennem van ez az érzés,mintha ilyen lennék alapból.

Talán itthon nem becsülnek meg eléggé és lehet onnan ered az egész,nem tudom. "Bárcsak történne valami és akkor megbecsülnének",valószínű ez lehet a gyökere az egésznek. Viszont ez meg baromi önző..

Nem érzem magam igazán depressziósnak se. Szerintem már belenyugodtam a sorsomba.

Mennyire normális ez?

Nekem családom van,gyermekeim és nem igazán értem,mi kéne ahhoz,hogy megszűnjön ez a halál utáni vonzódásos érzés..

2023. febr. 7. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy gondolom ,hogy mindenkiben ott van a halál utáni kíváncsiság. Engem is sokat foglalkoztat és jó magam is nem eviláginak érzem magam. De ez egy bonyolult társadalmi kérdés és a rohanó életvitel műve. Ha egy kicsit vissza vennénk a rohanásbol és az előítéletes életből lehet, hogy még én is megtalálnám a helyem. Én úgy gondolom ez addig egészséges míg nem akarsz tényleg öngyilkos lenni és nem nyomasztasz vele mást.
2023. febr. 7. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Kicsit sem normális.
2023. febr. 7. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Én is így vagyok, bár én depressziósnak érzem magam.
2023. febr. 7. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Mintha rólam írtál volna kérdező. Igazából nem meghalni akarok, hanem nem akarok élni. És nem, én se tenném ki a családomat azzal ami egy öngyilkossal jár. A temetőt meg én is szerettem gyereknek: olyan nyugalmas, ünnepi valami volt mindig a szememben.
2023. febr. 7. 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért a lepontozások,én zöldet adtam mindenkinek. Köszönöm,valamelyest megnyugodtam,hogy nem vagyok egyedül ezzel és relatív "normális",vannak sorstársak :) Morbid ezt mondani és önzőnek hangozhat,de akkor nincs mit tenni,várom,egyszer eljön az én időm is😬

De általában pont azok az emberek élnek a legtovább,akiknek hasonló gondolataik vannak..

2023. febr. 7. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
38%

Nem, attól, hogy más is érez így, attól még nem "relatív normális".

A bipoláris zavar vagy a paranoia sem 'relatív normális' dolog annak ellenére, hogy sokan szenvednek bennük.

2023. febr. 7. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:
47%
nem meghalni akar, hanem másmilyen életet élni, csak nem talál kiutat. érzelmi elfojtások állnak mögötte.
2023. febr. 7. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!