Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az életem teljesen értelmét...

Az életem teljesen értelmét vesztette. Megéri-e folytatni?

Figyelt kérdés
Részemről a kérdésemre a válasz nem, nem éri meg folytatni. De nem tudom mihez kezdjek. Annyira kiüresedettnek érzem magam, minden jelentéktelenné vált számomra, már semmiben nem lelem örömömet, semmi nem tesz boldoggá, úgy érzem nem bírom így folytatni és fel kellene adjam végre. Pszichiáternél jártam már, még csak depressziót sem állapított meg nálam. Hamarosan pszichológushoz is el fogok jutni, de úgy érzem rajtam már ő sem fog tudni segíteni. Mintha minden elcsendesedett volna a fejemben, semmi nem számít már, mintha számomra ez lenne a vég. Akkor minek is erőltetni? Egyetlen ok amiért még itt vagyok az a családom, nem szeretnék fájdalmat okozni nekik, de nem bírok élni tovább.

2023. febr. 3. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Amíg vannak, akiknek fontos vagy, és neked is ők, akik szeretnek, addig van értelme! Ne add fel!
2023. febr. 3. 22:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Én ezt tudom, de nem bírok tovább küzdeni.. hiába ragaszkodom a szeretteimhez, nem megy.
2023. febr. 3. 22:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Adj esélyt a pszichológusnak is, hiszen vele még nem is beszéltél. Én is sokszor azt érzem, amit te. Bármilyen célt kitűzhetsz, ami megvalósítható, idézd fel, milyen hobbid volt amit szívesen csináltál, és szívesen beszélgetek is veled, nem vagy egyedül!
2023. febr. 3. 22:39
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

Keress új célt! Vagy várd meg, amíg idővel jön új.

Úgyis olyan rövid az élet, minek még jobban lerövidíteni?

2 célom volt (karrier, magánélet), úgy éreztem, legalább az egyiknek össze kell jönnie, különben nem akarok élni. Nos, egyik sem jött össze. Évekig éreztem úgy, hogy nem akarok élni. De aztán mégis jött helyette más, ami csodálatos boldogságot jelent, amire nem gondoltam volna korábban. És olyan klassz másik szakmát és abban jó állást sikerült találnom, hogy el tudom fogadni, hogy nem azzal foglalkozom hivatásosan, ami miatt úgy éreztem korábban, hogy arra születtem.

Nem tudom, milyen trauma ért téged, de gondoltam, hátha tudsz erőt meríteni a példámból.

Amíg úgy érzed nincs jövő, addig ne nézz olyan távolba, csak a következő lépésre figyelj, csak egyszerűen tedd, amit épp tenni kell, aztán majd kialakul, hidd el.

És persze légy hálás azért, ami van. Nem mindenkinek van családja, nem mindenkit vesznek körül olyan emberek, akik szeretik és viszont szereti őket. Nem mindenkinek van fedél a feje felett, vagy étele, egészsége, béke az országában...

2023. febr. 3. 22:57
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Ne add fel. Ahogy az előző írta, keress új célt! Új hobbit. Új hobbi, új ismerősöket hozhat. Rengeteg dolog van az életben ,a világon ami megfoghat, ami új célt adhat . Itt nen kell hú de nagy dologra gondolni. Próbálkozz.
2023. febr. 4. 07:33
 6/11 A kérdező kommentje:
vagy egyszerűen csak haljak meg.
2023. febr. 4. 11:59
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
De mi a baj pontosan? Mi az oka ezeknek az érzéseknek? Eltudnád mondani?
2023. febr. 4. 19:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Mondd csak, mi értelme van minden nap felkelni hogy egy majdnem ugyanolyan napot végigcsináljak mint az azelotti..
2023. febr. 4. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Ugyanezt csináljuk sokan mások hidd el.😔 De nem halhatunk meg élve. Léteznek az apró részletek amik elkerülik az emberek figyelmét és ott él a csoda.❤
2023. febr. 4. 22:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, milyen félelmetes és nehéz lenne, ha minden nap teljesen mást kéne csinálni, mint előző nap. Ez képtelenség.

Inkább különíts el minden nap valamennyi időt, ami alatt olyasmit csinálsz, amit szeretsz. Próbálj ki egy új hobbit, menj el valamilyen tanfolyamra, edzésre. Nézz ki olyan turista látványosságokat a közelben vagy akár távolabb, amiket szívesen megnéznél, ahol még nem jártál, és menj el új helyekre. Mehetsz családdal, barátokkal. De megtanulhatsz új recepteket is. Meglepheted a szeretteidet egy különleges vacsorával vagy sütivel. Olyan rengeteg lehetőség van, amivel fel lehet dobni a mindennapokat.

Ha nem szereted a jelenlegi munkád, kereshetsz másik munkahelyet, válthatsz szakmát, indíthatsz saját vállalkozást. Sosem késő.

2023. febr. 5. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!