Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ennyi kamu depresszi...

Miért van ennyi kamu depressziós tini?

Figyelt kérdés

Nem vagyok "idős", 19 éves vagyok diagnosztizált súlyos depresszióval, hangulatzavarral és számos személyiségzavarral. Ezt ide leszögezem, hátha számít valamit hogy még így sem tudom megérteni a szituációt.

Nézegettem a tiktokot, és feldobott egy öngyilkosságról szóló cikket, hogy egyre több az öngyilkosság itthon. Nézegettem a kommenteket és látszott színtisztán, hogy mind ilyen "divat" depresszió.

A többi ilyen kis videóról ne is beszéljünk.

Szándékoztam kinyírni magam, emiatt voltam pszichiátrián és egy fiatal volt ott rajtam kívül. Mind öreg volt.

Pszichológusra várva is, elenyészőek a fiatalok a váróteremben.

Ha ennyien ki akarják végezni magukat, miért nem látom őket ilyen helyeken?

Meg miért keltik fel magukra ennyire a figyelmet? Hátha valaki megsajnálja őket? Vagy ez mire jó?

Elmagyarázná valaki? Megértem teljesen hogy vannak olyan fiatalok akik tényleg megteszik, de azok nem ordítják széjjel az egész világnak!

2023. jan. 28. 14:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Koronavírusos bezártság miatti utóhatások
2023. jan. 28. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Az, hogy valakinek nem olyan mértékű a depressziója, mint neked, nem jelenti azt, hogy ilyen nem létezik, vagy hogy ők nem érzik sz*rul magukat xy dolog miatt, csak mert nem lesznek ténylegesen öngyilkosok.

Kb úgy teszel, mintha menő lennél attól, hogy te már voltál pszichiátrián. Kit érdekelsz?

2023. jan. 28. 14:53
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Figyelmet akarnak.
2023. jan. 28. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:
15%

Mivel rosszabb a tiktokon teregetni ki a saját mentális problémákat, mint gyakorin rugózni másokéin? Nem vagyok oda a tiktokos népségért, de mivel rosszabb ott kiadni magadból ezt-azt, mint pszichiátriára kerülni? Mivel rosszabb eltúlozni akár a lelki bajokat, mint diagnózisokat és zárójelentéseket lobogtatni büszkén? Nem verseny ez, gyermek.

Valószínűleg azért láttál öregeket, mert nem gyermekpszichiátrián voltál, ha ott lettél volna, ott tiniket látsz, ahogy én is láttam. Gimis és egyetemi kollégiumban is volt olyan szobatársam, összesen három, akinek volt már öngyilkossági kísérlete tizenéves korában. Maradjunk annyiban, hogy a világnak és az embereknek egy pici töredékét ismered, inkább tágítsd a látóköröd, tiktokozz kevesebbet, és foglalkozz kevesebbet azzal, hogy másokat megítélsz, nagy teher az még a te válladnak.

2023. jan. 28. 15:22
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Mert ezzel akarják felhívni magukra a figyelmet ahelyett, hogy teljesítményt mutatnának fel bármiben is. Na, meg persze így akarják elérni, hogy kivételezzenek velük a semmire fel.

"Kb úgy teszel, mintha menő lennél attól, hogy te már voltál pszichiátrián. Kit érdekelsz?"

Inkább a kamudepressziós tiktokos kis hülyegyerekek tesznek úgy, mintha menők lennének. Pedig valójában szánalmasak mind. :D

Akiknek valós problémáik vannak, azoknak járna a segítség, a tiktokos kis nyomik viszont nem érdemlik meg a kivételezést. Szerencsére nem is kíváncsi rájuk a maguk fajtáján kívül senki.

2023. jan. 28. 15:37
 6/11 A kérdező kommentje:

Félreértettetek, én teljesen megértem a korosztályukat. Tudom milyen ha valaki tényleg depressziós és tudom milyen ha valaki kamu depressziós.

Ezek a gyerekek akik tiktokon kiírják hogy megölik magukat mert nem bírják tovább és mutatják a c-bitamint vagy az autót hogy elmegy az úton, kamu depressziós szituációt játszanak el és mutogatják az iskolában, hogy nézd mennyi like és komment jött rá. A komment szekciókról nem is beszélve.

"Valószínűleg azért láttál öregeket, mert nem gyermekpszichiátrián voltál, ha ott lettél volna, ott tiniket látsz, ahogy én is láttam."

Itt nincs gyermekpszichiátria, szobatársam 17 éves lány volt.

Én is tudok több öngyilkossági kísérletről az ismerőseim körében. Van ebben is tapasztalatom.

Nem "versenyezni" akartam volna a helyzetemmel, igazából szégyenlem. Azért írtam mert ezzel a szemmel ki lehet szűrni ezeket a divatmajmokat.

Egyáltalán.. Mikor lett divat mentális betegnek lenni?..

2023. jan. 28. 15:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A tinédzsereknek is lehetnek különböző problémáik, ugyanúgy, mint bárki másnak.

Viszont akik tényleg mentális betegek, azoknak általában eszükbe sem jut ezzel dicsekedni meg menőzni. Inkább titkolni próbálják az állapotukat, de hát egy valóban meglevő mentális betegségnek nagyon feltűnő tünetei vannak.

"Egyáltalán.. Mikor lett divat mentális betegnek lenni?.."

Mindig voltak olyanok, akik kitalált baromságokkal próbálták felhívni magukra a figyelmet, csak régebben, az internet elterjedése előtt jóval kevesebb emberhez jutott el az ilyen fajta ökörködés (meg minden más is).

Nem kell foglalkozni a kamu tinidepivel, a legtöbben egy idő után úgyis megunják és befejezik. A valóságban általában pont az ilyen embereknek van a legkönnyebb életük.

2023. jan. 28. 16:03
 8/11 anonim válasza:
100%

Mert mostanság elég sok helyen az a "normál",hogy mindenkinek van valami traumája. A legtöbb mai sorozatban is ez van, jóformán nincs egy karakter aki tényleg boldog lenne úgy ahogy van. ( Oké,ez azért túlzás,de tényleg ez a gyakori).

A szociális médiában is az terjed,hogy mindenkinek van valami baja, így ezt látják példának,ezt "utánozzák".

Akinek komoly baja van,nem fogja reklámozni, inkább rejtegeti.

2023. jan. 31. 20:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csak kamu depis gyerekek vannak. Tudod te hogy mennyi minden válthat ki depit? Szülők részéről jövő hatalmas elvárások, vagy éppenséggel nem támogatják a gyereküket az álmaik elérésében. Vagy pl meg kell felelniük a tanáraiknak, osztálytársaiknak hogy nehogy kinézzék őket...vagy ott vannak a rosszul megválasztott barátok, az olyan barátok akik amúgy nem is barátok csak egy nehéz időszakban úgy tűnt, aztán meg fokozatosan megszakítják veled a kapcsolatot. Ne beszéljünk akkor még szerelemről, kiszemeltekről stb stb. Én is úgy érzem mostanság ezek miatt egy kicsit bekattantam, úgy érzem senkinek nem érek semmit, egy senki vagyok;)

Én is mindig utáltam a kamu depis kis nokikat, de 16 éves koromra engem is utolértek ezek a dolgok... Ja, és senkinek az égkerek világon nem tudnám ezt elmondani(legalábbis úgy érzem), úgyhogy most itt elöszőr tudtam "kiönteni a szívem".

2023. aug. 23. 18:19
 10/11 A kérdező kommentje:

Elhiszem hogy tud valaki gyerekként depressziós lenni. Nekem a pszichiáter világosan elmondta, hogy valószínűsíthető, hogy gyerekkoromtól kezdve vagyok depressziós. Van egy öcsém, 11 éves.. 100% hogy ő is elkezdett beleesni ebbe a szituációba! Látom hogy ő tényleg az! Látom mert tudom pontosan hogy milyen, felismerem! Az apánk váltja ki az agressziójával, a lustaságával és az anyánk halála pedig egy lapát volt mindenre.

De az hogy elhagyott valaki, akit nem is ismerünk mert csak 5 másodperce járunk, az nem vált ki depressziót! Sajnos most is látom mit művelnek a mai fiatal gyerekek többsége!

Összejönnek egy random osztálytárssal vagy csak egy random gyerekkel a baráti társaságból, szakítanak holnap, sírás van egész éjjel és másnap jön a következő “szerelem”

Nem mondom, lehetsz szerelmes gyerekként is

De én pont az ilyen kamus fiatalokra gondolok a kérdésemben, azoknak az ég világon semmi bajuk nincs.

És annyi érdekel hogy ez nekik mi a bánatra jó? Miért okoz nekik örömet?

2023. aug. 23. 20:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!