Menjek pszichiáterhez?
Sziasztok. A tanácsotokat szeretném kérni. Voltam pszichológusnál szorongás miatt, aki javasolta, hogy menjek pszichiáterhez. Viszont anyám meg azt mondja, hogy egy idegen honnan tudja, hogy milyen problémám van, meg csak a gyogyósok mennek pszichiáterhez(értitek mire gondolok). Hiába mondtam neki, hogy már depresszióval is fordulnak pszichiáterhez, de anyám nem érti meg, és azt mondja, hogy nekem nincsen bajom, merthogy ő ismer, a pszichológus nem. Most kértem időpontot neurológushoz, mert nagyon remeg a kezem, és lehet, hogy idegi alapon van.
Igazából attól félek, hogy ha tényleg pszichiáterhez kell fordulnom, akkor anyám kitagad, mert kb pszichopata vagyok. Szerintetek mit csináljak?
Valts pszihologust.
Nem értem mi olyan nagy dolog ebben
„...ha tényleg pszichiáterhez kell fordulnom, akkor anyám kitagad”
Hát ha ilyet tenne, akkor ő az igazi gyogyós
Tessék csak elmenni orvoshoz, nem ciki.
Én bipoláris vagyok, de kikérem magamnak, hogy nem vagyok gyogyós. Rettentő komplex, felelősségteljes mérnöki munkát végzek, diplomás vagyok, óraadó is vagyok.
A mentális betegségek valójában mind biológiai problémák, ezért lehet őket gyógyszerrel kezelni. Ha a központi idegrendszer nem jól működik, attól vannak a kényszerek, szorongások, téveszmék. Ezeket valamilyen szintig terápiával elegendő kezelni, de pl. kényszerbetegség esetén 100% kell gyógyszer.
Teljesen természetes, hogy depresszióval is fordulnak pszichiáterhez. Nagy hülye a társadalom, mert a depresszió valójában egy súlyos betegség, nem véletlen van BNO kódja.. Csak azt hiszik az emberek nem nagy szám a depresszió meg szorongás. Ó dehogynem.. Aki nem szenvedett benne, az csak osztja az észt, gőze sincs milyen rossz.
Menj el dokihoz, anyád meg sz@rd le. Ő nem szakavatott ebben, az orvos meg igen.
Ha nem kell gyógyszer, akkor nem fogják felírni neked. Akkor elegendő a terápia is, és beutalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!