Kihatással van az ember önértékelésére a munkája?
Például aki egész nap építkezésen dolgozik, már reggel koszos amikor felveszi a ruháját, és még nem is dolgozott. Egész nap mocsokban van.
Én idáig 1 évet húztam le, de már nem bírom.
Hogy lehet ezt éveken, vagy akár egy egész életen át elviselni?
Nem csoda, hogy alkoholista meg függő a legtöbb.
Víz-gáz-fűtésszerelőként dolgozom és szeretem a szakmámat.
Igen, vannak melók amikor tényleg koszos lesz az ember munkaruhája, de hát ez egy ilyen szakma, ez az önértékelésemet abszolút nem befolyásolja.
Magyarországon nem, de például csináltam Ausztriában is, és rettentő megbecsült iparág ott a szakmunka, nem néznek le egy buszon, pékségben stb. Sőt, mint írtam is, tiszteletet kapsz ha szakmunkás vagy.
De itthon még mindig van az a tévképzet is, hogy a szakmunkások szarul keresnek és mind (vagy a többség) alkoholista, pedig ez nagyon távol áll a valóságtól. Én például sok szaktárssal találkozok, én olyat még nem is láttam, hogy egy villanyszerelő vagy egy ács be lett volna málnázva.
Az, hogy a cigánygyerek megissza a sört 2 talicskatolás között, az létező jelenség, segédmunkánál van ez a réteg, persze.
De az alkoholizálás építőiparon belül az idősebb generációra volt jellemző, ők már kikoptak hellyel-közzel, és már fel sem vesznek (hirdetésben is kikötik) ha iszol. Ha meg rajtakapnak akkor elküldenek.
Na mindegy, itt inkább a fejedben van a probléma, hogy kevesebbnek érzed magad mert nem egy irodában ülsz, hanem a te munkád porral/kosszal jár.
Nekem nem a fizikai munkával van bajom, hanem tényleg a mocsokkal. Gondolom nem kell neked mondani, hogy milyen egészségtelen környezet, amikor vésel egész nap pl, és vastagon be vagy borítva porral, levegőt nem kapsz kb.
Gépész, villanyszerelő nyilván az elit szakmákhoz tartoznak, de egy kőműves, festő, burkoló eléggé alkesz szakma. De megértem, máshogy tényleg nem lehet egy életen át csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!