Önértékelési problémák? (többi lent, tudom hosszú de szerintem sok ember van még így vele. )
ja nem elég, hogy más mondja. mondták már hogy más szépnek mondd mért nem hiszed el, hogy az vagy.. de hát kiába mondják ha én nem látom úgy magam nemtudom elhinni...
hát ezek abból adódnak, ami nem tetszik magamon: hajam túl vékony szálú úgy látom hogy nem áll sehogy, persze szokták mondani, hogy jó, még akkor is ha nem csinálok vele semmit.. és ettől hogy vékonyszálú meg nem túl hosszú a hajam a fejem is szarnak látom, hogy tök kicsi meg ilyenek :O de nemtom ezt csak én látom így v más is.. lehet olya vagyok mint az anorexiásak akik már be beszélik maguknak h kövérek :DD.. meg a másik mániám hogy nagyon kiszedem a szemöldököm.. jó nem olyan vészesen de mindig azt látom hogy most nem túl egyenes meg áhh... meg úgy érzem hogy nemtudom a szemem se jól kihúzni.. mert nem lesz szép.. közbe azt is mondták már hogy szép a szemem... de én sose látom annak... meg túl alacsonynak látom magam közbe 165 cm vagyok meg anya is mondta hogy tök magas vagyok.. nagyobb vagyok mint ő de mikor belenézek a tükörbe azt látom hogy úgy nézek ki mint egy 14 éves kb... mikor 18 vagyok.. nemtudom micsináljak hogy elhigyjem magamról h nem vagyok csúnya.. egyszer se volt még az hogy belenéztem a tükörbe és megfleelt volna amit látok.. meg mostanába ez a mániám hogy ha nem szép embereket látok még azokra is azt mondom hogy szebbek mint én :S és nem volt sose olyan hogy le csúnyáztak volna h ebből lett volna ez a probléma.. nemtudom miért van :S
Gyerekkorodba a szüleid nem hasonlitgattak másokhoz? Értem ez alatt: "Nézd az Erzsikének, milyen szép a haja, te miért nem fésülöd rendesen?"
Az önbizalomhiány általában a negatív nevelés következtében alakul ki. A gyereket túlzottan féltik, vagy terelgetni próbálják."Jaj ne mássz fel a fára mert leesel."
És jól írta az egyik válaszadó, az első lépés, hogy rá kell jönnöd, mi a kiváltó ok. Ebben segíthet neked egy pszichológus is, úgy könnyebb. Gondolkozz el, mikor, milyen helyzetekben érzed azt, amit érzel, és mennyi ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!