Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elmegyek pszichiáterhez,...

Ha elmegyek pszichiáterhez, be lehet állítani, hogy más orvos ne lássa?

Figyelt kérdés
Tehát ha elmegyek az ideggondozóba és diagnosztizáltak nálam valamilyen mentális betegséget akkor be lehet állítani, hogy más ne lássa vagy automatikusan úgy van? Nem szeretném ha munkakeresésben hátrány érne emiatt, azt se, hogy a háziorvos lássa...

2023. jan. 20. 10:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Vannak otthon és nem akarom, hogy hallják.
2023. jan. 20. 12:20
 12/24 anonim ***** válasza:
19%
Muszáj látni más orvosnak is, mert lehet az a pszichózisod hogy kárt teszel az orvosban. Most erre ezt ne lássa az orvosod?
2023. jan. 20. 12:37
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
9-es: [link]
2023. jan. 20. 12:43
 14/24 anonim ***** válasza:
73%

"Az a pszichózisod" ... Istenem, nyissál már ki egy értelmező szótárt, mielőtt orvosi tanácsokat adsz! A kérdezőnek nincs pszichózisa!

Komolyan nem tudsz kimenni a kapu elé a telefonoddal? Kivel laksz? És mért szégyelled előttük a szorongásodat? Szerinted ők nem tudják?

2023. jan. 20. 12:46
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, most, hogy jobban végigolvastam az általam betett linket kiderült, hogy "Az EESZT alapbeállításai szerint a pszichiátriai és addiktológai, valamint a szexuális úton terjedő – többek között a HIV/AIDS – betegségekre vonatkozó adataidhoz kizárólag az adott szakterületen dolgozó kezelőorvosod férhet hozzá. Az ellátásod során e körben keletkezett adatokat nem továbbítják a háziorvosodnak." Szóval még csak beállítanod se kell, viszont ha nem akarsz állandóan a pszichiáterhez járni receptért, mert utána már a háziorvos is felírhatja, egyszerűbb, ha tudja.
2023. jan. 20. 13:05
 16/24 A kérdező kommentje:

A kapu előtt se jó, mert akkor meg a szomszédok hallják. Szülőkkel lakok, tudják de már idegesek rám, nem igazán értik ezt meg, amikor azt mondom nem tudok elmenni valahova, mert rosszul vagyok amikor mindenki más megy, csinálja a dolgát.

Valamilyen szinten jogosan mondják de nem segítenek azzal amit mondanak.

2023. jan. 20. 13:53
 17/24 anonim ***** válasza:
35%
Akkor arrébb mész a szomszédoktól! Ennyire nem lehetsz szerencsétlen! Különben sincsenek mindig otthon a szüleid. De ha megtudják, hogy pszichiáterhez mész, akkor mi lesz? Beteg vagy, tehát orvoshoz kell menned. Hol a probléma? Ha nem csinálsz semmit, mire számítasz?
2023. jan. 20. 13:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Igazad van, egyszer úgyis megtudják...
2023. jan. 20. 14:16
 19/24 anonim ***** válasza:
91%

Alapból semmelyik orvos nem láthatja, hogyha pszichiáternél voltál.

Ez az alap beállítás!

Én 2 vagy 3 éve járok. Gyógyszert is szedek.

Nem rég beszélgettem a háziorvosommal és megemlítettem neki.

Ő meg csak nézett nagy szemekkel.

Aztán: jéé, én ebből semmit sem látok a gépen.

Szóvan nem csak a gyógyszereket vagy azt, hogy mivel diagnosztizált a pszichiáter, de még azt se látja, hogy ott voltál.

2023. jan. 20. 15:47
 20/24 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem a körzeti orvos ad beutalót az idegorvoshoz. Nekem is volt olyan időszakom, amikor nem mertem kimozdulni otthonról fiatal koromban, nyugtatókat kaptam, és elmúlt. Ez nem olyan rendkívüli betegség, amit szégyellni kellene, fóbia, minden embernek van valamilyen fóbiája.
2023. jan. 21. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!