Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha voltam pszichiáternél, de...

Ha voltam pszichiáternél, de nem kérte el az adataimat, és nem írt orvosi véleményt sem, akkor tévesen járt el az orvos?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron volt egy alkalmam egy orvosnál, és valamiért csak utólag esett le, hogy lehet, hogy nem járt el megfelelően. Konkrétan kaptam (szóban) egy diagnózist is, de orvosi papír vagy dokumentáció erről nem készült. Jól gondolom, hogy minden esetben kötelező dokumentálni valamilyen formában az orvosi ellátást, ugye? Főleg, amióta az E-ESZT-be is kötelező TAJ-szám alapján minden ilyet továbbítani. Mit tudok utólag tenni? Kérhetek utólagos dokumentációt?

2022. szept. 29. 12:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatod utólag elkérni, ha készült valamilyen ambulánslap.
2022. szept. 29. 12:31
 2/9 A kérdező kommentje:
A nevemen kívül semmilyen adatot nem kért el, így nem hiszem, hogy bármit dokumentált volna. :/
2022. szept. 29. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Fizetős volt?
2022. szept. 29. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
54%

Akkor végképp nem lehet utólag kérni dokumentációt...

Ez ilyen ingyenes pszichológai konzultáció volt?

2022. szept. 29. 12:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Fizettem, persze. Nem is keveset. És online hirdeti magát a hölgy, ráadásul egy nagyobb pszichiátriai intézet tagjaként, több másik orvos mellett.
2022. szept. 29. 12:49
 6/9 A kérdező kommentje:
De magánintézményekben is kötelező a dokumentáció és az adatszolgáltatás, ezért nem értem, hogy miért nem kért el semmi adatot. Utólag megkérhetem rá, hogy pótolja az elmaradt dokumentálást? Vinni szeretném tovább a papírt máshova...
2022. szept. 29. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

"Utólag megkérhetem rá, hogy pótolja az elmaradt dokumentálást?"

. Feljebb azt írtad, hogy szerinted nem dokumentált semmit. Akkor mit szeretnél? Hogy emlékezzen rád?

Nézd, azzal semmit nem veszíthetsz, ha a klinikának írsz az igényedről, és a személyed azonosítása alapján adják át neked azt, amit rólad tárolnak. Ez kötelező a részükről.

2022. szept. 29. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy név alapján megtalált már a redszerben? Taj számot tuti nem kért?
2022. okt. 1. 17:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem kért TAJ-t, és számítógépre semmit sem jegyzett fel, csak papírra jegyzetelt. ☹️
2022. okt. 2. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!