Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elmegyek pszichiáterhez,...

Ha elmegyek pszichiáterhez, be lehet állítani, hogy más orvos ne lássa?

Figyelt kérdés
Tehát ha elmegyek az ideggondozóba és diagnosztizáltak nálam valamilyen mentális betegséget akkor be lehet állítani, hogy más ne lássa vagy automatikusan úgy van? Nem szeretném ha munkakeresésben hátrány érne emiatt, azt se, hogy a háziorvos lássa...

2023. jan. 20. 10:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
7%
Nem. Eü-ben bármelyik orvos hozzáférhet. Ez a lényege.
2023. jan. 20. 10:31
 2/24 anonim ***** válasza:
72%
Ügyfélkapun át. Én azért nem titkolnám el a háziorvosom elől a teljes egészségügyi profilomat, neki mindent kell tudnia rólad. Ha nem bízol benne, menj át másikhoz. Orvosok előtt kifejezetten veszélyes a további gyógyszerezésedet eltitkolni, mert bizonyos gyógyszerkombinációk életveszélyesek is lehetnek. A munkahelyi alkalmassági vizsgálaton pedig írásban nyilatkozol az egészségi állapotodról, és ha összeegyeztethetetlen betegségben szenvedsz, az közveszély okozása. Ha viszont nem összeegyeztethetetlen a betegség a munkáddal, azt az üzemorvos nem adhatja tovább.
2023. jan. 20. 10:35
 3/24 A kérdező kommentje:

Szégyellem az a baj, nem szeretnék magyarázkodni miatta... Szerintem valamilyen szorongásos betegségem van azért mennék, de ki tudja...

Ha jól tudom ez gyakori probléma de félek nem kapok munkát miatta.

2023. jan. 20. 10:44
 4/24 anonim ***** válasza:
78%
Nincs rajta szégyellnivaló, rendkívül gyakori. Népbetegség, az orvosoknak semmi újdonságot nem jelent. És nagy valószínűséggel munkaalkalmassági hátrányt sem, nem igényel kemény, képességeket akadályozó gyógyszereket, mint a súlyos betegségek.
2023. jan. 20. 11:05
 5/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ne menj!
2023. jan. 20. 11:25
 6/24 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nálam már elég súlyos mértéket öltött, félek kimenni a házból, hangulatingadozás, öngyilkossági gondolatok, étvágyam egyre kevesebb. Nem akarom megvárni amíg teljesen elveszítem a józan eszem... Dolgozni szeretnék normális, hasznos életet élni amit azért néha élvezni is tudok...
2023. jan. 20. 11:34
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát hajrá, el kell menni, nem kérdés! Most fogod a telefont és telefonálsz. Majd negyed óra múlva itt jelzed, hogy mikorra kaptál időpontot. Hiába akarsz elhelyezkedni, ha épp nem vagy munkaképes!
2023. jan. 20. 11:38
 8/24 A kérdező kommentje:
Még nem merem felhívni majd hétfőn gondoltam...
2023. jan. 20. 12:03
 9/24 anonim ***** válasza:
75%
Akik az 1-t lepontozták, árulják már el, hol lehet beállítani?
2023. jan. 20. 12:06
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi akadályoz meg, hogy felhívd? Az csak egy telefon. Még nem kell odamenned, csak egy időpontod lesz. Utána már örülni fogsz, hogy na, ezt teljesítettem! De az egésznek nincs semmi hátránya, veszélye, csak nyersz vele, előremozdul az életed.
2023. jan. 20. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!