Miért lesz valaki depressziós ha nincs rá oka?
Mostanában azt vettem észre hogy motivalatlan vagyok, de konkrétan annyira hogy a napi teendokre alig tudom ravenni magam.
Pl hogy bepakoljam a ruhákat a mosogepbe meg ilyenek. Szalad az egész lakás ami régebben nagyon zavart volna de most nem érdekel annyira hogy megmozduljak.
Nincs kedvem semmihez. Folyamatosan azt érzem hogy szorongok. Híztam mert nem bírok parancsolni az érzésnek hogy leuljek és egyek, egyek, egyek. Az egy pici jó érzéssel tölt el.
Aludni sem alszom jól, folyamatosan csak forgolodok. Eleinte emiatt fáradt voltam, de most már nem is érzem szükségét több alvasnak.
Tudom hogy sok dolog a depresszió jele.
De őszintén szólva nem tudom hogy miért lehetne ez.
Tökéletes az életem, megvan mindenem, együtt élek a párommal aki egy csodálatos ember, nem tudok rá rosszat mondani, nemsokára osszehazasodunk, jó munkánk van, van két kutyánk akiket imádunk.
Szóval nem tudom hogy mégis min kellene változtatnom ha a tökéletes életben nem vagyok boldog. Illetve nem tudom hogy boldog vagyok e.
Köszönöm ha valaki végig olvasta a rinyamat és érdemben tud is válaszolni.
A depresszió kialakulásához nem feltétlenül kell olyan külső ok mint amilyeneket felsoroltál, kérdező.
Lehet, hogy úgy érzed nincs okod depressziósnak lenni, mert elértél mindent amit a mai társadalmunk úgymond elvár tőled, illetve amit te elvársz magadtól, de ennek ellenére ahogy írtad is nem tudod igazán boldog vagy-e.
Az alvásproblémádnak és falánkságodnak lehet valamilyen hiány is az oka, minden rendben a vérképeddel?
Miért szorongsz, meg tudod nevezni?
Lehet, hogy a változatosság hiányzik. Próbáltad felrázni az életed? Új dolgokat kipróbálni? Van hobbid, vagy valami örömteli tevékenységed?
Vagy talán nem dolgoztad fel a múltad. Ha nehéz gyerekkorod volt, akkor azzal tuti van dolgod, mert úgy kihat a mostani életedre, hogy nem is gondolnád. Nem biztos, hogy nagyon kell változtatnod az életeden.
Erre mondják azt, hogy "agyára ment a jóvilág", vagy "jódolgában, nem tudja, mit kezdjen magával". Nem bántásként írtam, csak úgy jött, elnézést.
Ha a párkapcsolat, munka, stb. rendben, akkor keress magadnak egy hobbit és/vagy sportot, ami érdekel és leköt. Az sem baj, ha közös.
A sport mindenképp valamilyen fizikai tevékenység legyen és lehetőleg a szabadban. A hobbi pedig olyan dolog ami folyamatos fejlődést, tanulást igényel, így rengeteg új dologgal ismerkedhetsz meg, új élményeket szerezhetsz, ami jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt.
De mindenképp változtass, próbálj ki újdonságokat. Olyanokat, ami valamikor eszedbe jutott, "hogy de jó volna ezt, vagy azt csinálni!" Csináld meg, itt a lehetőség és az alkalom.
Nagylaborom nyáron volt utoljára, akkor minden rendben volt.
Szorongani kB barmin képes vagyok. Hogy minden rendben lesz e ma a munkahelyen, mit hogy fogok megoldani (pedig igazából van már annyi rutinom hogy ne okozzon problémát, mégis mindig így indulok neki), hogy lesz e hely a buszon, vagy hogy találok e parkoló helyet, hogy még nem raktuk ki a fenyőt és elviszik e még egyáltalán.
Szóval ilyen banális dolgok amiken normális ember nem görcsöl.
Hobbival az a baj hogy én mindenbe nagyon lelkesen belekezdek, rakattanok, aztán ez a lelkesedés csak rövid ideig tart ki még akkor is ha élvezem.. És aztán abbahagyom. Nem tudnék olyat találni amit egy életen keresztül űznék..
Túl sokat gondolkodsz feleslegesen. Erre a legjobb megoldás a sport. Vagy a fizikai munka. Az lényeg, hogy lekösse az agyadat a mozgás koordinációja és az odafigyelés, ami az adott tevékenység végzéséhez kell.
hülyén hangzik, de meg kell dolgoztatni az agyat, hogy ne pörögjön hülyeségeken, amikor üresjáratban van. Heti 2-3 alkalom futás, biciklizés (vagy amit jobban el tudsz képzelni magadnak) bele kell, hogy férjen.
És nem lesz gondod az alvással, fittebb is leszel, ezáltal több más dologhoz is lesz kedved, energiád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!