Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kezdjek új életet?

Hogyan kezdjek új életet?

Figyelt kérdés
Szerintem lassan egy éve, hogy kijött rajtam egy kényszeres hipochondria. És ez az, ami mindenre kihat. Három dolog van, amitől mániákus módon félek valamiért. A látás elvesztése, végtag elvesztése, lebénulás. És fogalmam sincs hogy ez a három félelem honnan ered, de egy nyugodt napom nincs miattuk. Nem tudok tanulni, enni, inni, létezni normálisan, mert ezek a kínzó gondolatok és rémképek a jövőmről mindig velem vannak és bármikor eluralkodnak rajtam. Részben emiatt is nem megyek kb. sehova, társasági életem nincs, közben meg ezt a stresszt ami szinte soha nem múlik az evésbe fojtom, ami miatt az egészségem is valóban romlik. A vércukrom szinte hullámvasút, persze az orvost már-már félek felkeresni egy 'újabb hülyeséggeé'. (Ezt persze nem ő mondta, de biztosan kikészítem hogy havonta kitalálok valamit.) Kimenni azért is félelmetes nekem kicsit, mert mielőtt az úttestre lelépek is sokszor imádkozni kezdek, el ne üssön egy autó. A vallás. Nem vagyok megkeresztelve, tinédzser vagyok, de hiszem Istent. Már vagy fél éve tervezgetem hogy elmegyek egy Istentiszteletre, de nem merek. A családom ateista, egyedül meg félek, hogy csak néznének mit keres itt egy tizen-x éves, aki meg sincs Keresztelve. (Tudom hogy nincs a homlokomra írva, de előbb-utóbb kiderül.) Decemberben megfogadtam hogy Január 1-én változtatok. Ugyanott tartok mint akkor. Pereg az óra, az egészségem csak romlani fog így, a mentális állapotom már egy éve egyre inkább felemészt, a vallásomat pedig egyszerűen nem merem gyakorolni mert félek másoktól. A sok közül csak egy barátom van akinek így sem jut eszébe elfordulni tőlem. Közben meg párkapcsolatra is vágyom, de tudom hogy előbb változtatnom kell a dolgokon. De annyira demotivál, hogy a sok-sok próbálkozásom közül egyszer sem sikerült, és néha nem hiszem el hogy ebből a gödörből (testi, mentális egészség) kimászhatok valaha. Tényleg már egyre inkább eluralkodik rajtam az érzés hogy ezt az állapotot már sosem fordíthatom vissza és 20 évesen elvisz az életvitelem. A folyamatos stressz is annyi testi tünetet hoz ki rajtam, pedig anno én sosem hittem ebben... Mit tehetnék?

2023. jan. 15. 11:35
 1/3 anonim válasza:
Menj el pszichológushoz szerintem, az ő segítségével sok minden meg fog oldódni az életedben
2023. jan. 15. 12:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Légyszives ird meg privatban hol laksz és hány éves vagy! Köszi!
2023. jan. 15. 12:49
 3/3 anonim válasza:
Szerintem pszichológus segítségével mindenképpen el tudod felejteni ezeket a bizonyos félelmeket. Amit még tudsz csinálni, hogy elkezdesz edzeni, vagy olvasni, ezek megnyugtatóan hatnak rád.
2023. febr. 2. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!