Mennyire befolyásolja(akar tudat alatt is)a felnőtt életet, ha gyerekkorban csúfoltak? Mit kezdjek a bennem maradt dühvel?
Igen, megváltoztatja az embert, és a felnőtt életére is kihat a gyerekkori csúfolódás.
Egyet tehetsz: el KELL engedned az összes fájdalmat, sérelmet, mert megbetegít, ahogy te is érzékeled.
A feszültségedet pedig sporttal vezesd le, vagy valami képzőművészeti-kreatív munkával: szobrászat, festészet, írás stb. Nem baj az sem, ha amit alkotsz, az elsőre nem egy Michelangelo, vagy mondjuk Van Gogh, az alkotás a lényeg, és hogy eltereld a figyelmedet. Ha írsz, akár meg teheted azt is, hogy leírod, ami sérelem ért, majd megsemmisíted, de egyben el is engeded az egész dolgot.
Az, hogy most fenyegetsz meg valakit, annak semmi értelme. Mint írtad, ők is rondák, és kövérek, tehát már egyfajta Karma utolérte őket. TE ne légy olyan, mint ők. Bocsáss meg, így belőled is eltűnik a feszültség.
Tudom miről beszélek, a közösségekben mindig csak az outsider szerepe jutott.
Velem is ugyanezt történt, csak én kövér voltam.
Persze, hiszen gyerekkorban a még fejlődő elme, akaratlanul is elhisz mindent. Amilyen környezetben nő fel egy ember, az igenis nagyban befolyásolja a személyiségét. Az jó, hogy felismerted a problémát, és szerintem ne félj elmenni pszichológushoz. Ezt most úgy mondom, hogy én most vagyok 16 éves és engem is végigkísért a csúfolódás. De ugyanmár... Egy életünk van. 7 milliárd KÜLÖNBÖZŐ ember van a földön. Ha ennyire anorexiásnak tartanak akkor tudod mit? Menny el modelkedni!:) Minden ember ugyanúgy gyönyörű, ahogy megszülettünk élnünk kell és nem a kritikákkal foglalkozni, amíg sosem szűnnek meg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!