Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hagyjam abba a tanulást...

Hogyan hagyjam abba a tanulást és kezdjek új életet?

Figyelt kérdés

Jelenleg programozást tanulok egyetemen és autodidakta munka mellett, előtte mást tanultam.

Egyre kisebb esélyt látok arra, hogy ezzel valaha is elhelyezkedjem.

Jelenleg egy olyan cégnél dolgozom, ahol az IT a szükséges rossz és egy elavult szoftvernek vagyok a "mindenese". Gőzerővel, de 0 sikerrel keresek normális munkahelyet, persze hiába vagyok 1 éve "fejlesztő", ha a meglévő tapasztalatom semmit se ér. Mostmár tesztelői állásokat nézek és csak azokra hívnak be, ha behívnak.

Az a gond, hogy totálisan ki vagyok égve.

Az életemben a tanuláson kívül nem sok dolog történik, történt.

Pénz alig, szingli vagyok, egészség nincs, a barátok szépen kopnak le. Sikertelenség és kudarc mindenütt.

Ja, volt autóm, amit eladtunk, mert autóvezetésre se vagyok alkalmas.

Idegileg, lelkileg roncs vagyok, bizony elég gyakran öngyilkossági gondolatokkal.

2020. okt. 30. 10:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ehhez először is tudni kéne, hogy ha nem ezzel, akkor mivel akarsz foglalkozni. Ezt tudod?
2020. okt. 30. 11:39
 2/17 A kérdező kommentje:

Irodai adminisztratív munkában van 3 év tapasztalatom, de szívesen lennék eladó sportüzletben, műszaki cikkeket áruló üzletben. A tömegközlekedésen is gondolkozom.

Most az első az, hogy végre nekem is legyen szabadidőm és a hétvégék ne arról szóljanak, hogy 1 helyett végre 3-4 óra szabadidőm van.

2020. okt. 30. 12:36
 3/17 anonim ***** válasza:

1, ha szerinted egy mediamarkt jobb lesz, mint az IT-ban lenni, hát... Oké

2, Menj orvoshoz, mert elég depresszió szaga van

3, hány éves vagy?

2020. nov. 2. 20:36
 4/17 A kérdező kommentje:

1

A felesleges, lelket tönkretevő tanulásnál jobb, igen

2

Ha megoldódik az élethelyzetem, jobban leszek.

3

28

2020. nov. 2. 21:09
 5/17 anonim ***** válasza:

1

Ezt biztosan jó elgondolni így, aztán pár év után, mikor már rohadtul unod a 0 kihívást, a fejlődésre való jóformán képtelenséget, hogy nem tudsz semmit sem igazán kreatívkodni, majd sírni fogsz, hogy miért is nem tanultam?

Dolgoztam ott! :D

2

Lehet, hogy az élethelyzeted nem fog olyan egyszerűen megoldódni, mert én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jól azonosítod a problémát, és abban sem, hogy igazából nem egy lelki probléma indukálja ezt nálad.

3

31 vagyok, ott hagytam a programozó sulit, és nagyon bánom. Akkor majdnem ugyan ezt gondoltam, mint te. Hidd el nekem, hogy jobb lesz a hátralévő 30évet egy olyan papírral dolgozni, ami legalább annyit jelent, hogy biztosan nem tévedsz el egy windowsban. Azzal lesznek lehetőségeid, egy semmire való Műszaki Árucikk eladói OKJ-val nem igazán.

2020. nov. 2. 21:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Igazából egy jó állásajánlat is megoldaná az élethelyzetemet.

Vagy ha egy illető pasival jól alakulna, mert akkor másra fókuszálnék.

Ezek mellett is kellene pszichológus, de sokkal jobban lennék.

Most elrendelték mégis a home office-t, már ettől 5-ször jobban vagyok, mint múlt héten.

Tényleg dolgoznál a MM-ban?

Amúgy modellvasút boltban is szívesen dolgoznék pl.

Ne bánd a programozó sulit, embertelen mennyiséget kell tanulni ezt (jó agyúaknak is!) és a legtöbb szoftverfejlesztő nem is szereti a munkáját igazán. Vagy egyáltalán nem.

2020. nov. 2. 21:53
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerintem bizony nincs itt ekkora probléma, mármint láthatóan ezek szerint van párkapcsolati izé is, a jelentősen tud rontani az ember hangulatán.

Igen, kellene. :D Ha másra nem is, legalább segítene megtalálni picit önmagad.

Jah, de amennyire élveztem az elején, annyira megutáltam a végére. Egész nap a hülye emberekkel szenvedni... Áhh, pedig én szeretem az embereket, de nem tudja a kívülálló, hogy milyen "vásárlók" vannak. Olykor nagyon szeretnél egy 9mm-est, töltve.

De bánom, mert nekem való lett volna. A tanulással sosem volt problémám, Mensa tag vagyok, nem ez lett volna a baj, sokkal inkább az olyan apróságok, mint az előre tervezésre való képtelenség. :D Ezek miatt mondtam le róla, sajnos nem annyira illett a story a mentális zavaromhoz. De igazság szerint 15évvel később sem vagyok előrebb, mint akkor, szóval az igazság az, hogy jobb lett volna az.

2020. nov. 2. 22:11
 8/17 anonim ***** válasza:
Ops , most látom, hogy megint csapongva írtam, és kihagytam a fontos részét :D Szóval azért lett volna nekem való, mert egyrészt jó csapatjátékos vagyok, tűröm a monoton dolgokat is, és extrémen tudok fókuszálni egy adott dologra, rendkívüli probléma megoldó képességem van. Egyedül attól féltem akkoriban, hogy képtelenek leszek arra, hogy egyáltalán fél órám előre tervezzem bármilyen szinten, de azóta kapok gyógyszert, és kb. Bill Gates lehetnék... (neki is ilyen zavara van)
2020. nov. 2. 22:14
 9/17 A kérdező kommentje:
Viszont akkor jó lett volna neked mégis. Még megpróbálhatod még egyszer!
2020. nov. 2. 22:20
 10/17 anonim ***** válasza:

Már más céljaim vannak, segítő szakmát szeretnék majd, ha egyszer oda jutok...

Bár manapság komolyan aggaszt az egzisztencia is, ezeddig nem vettem komolyan, hogy a megfelelő lányhoz bizony kell a suska is. Nem, nem azért, mert pénzéhes, de a ház azért csak szükséges 😂 szociális munkásként viszont éhen halás van, pedig azt nagyon szeretném

2020. nov. 2. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!