Ha jövőre szülök, de az el kezdett tanfolyam vizsgája lehet akkor tájt lenne, mikorra ki vagyok írva inkább szülés utánra hagyjam a tanulást?
Én jártam egy olyan felsőoktatási szakképzésre, ami a mi évfolyamunkkal indult utoljára. Volt egy szaktársam, aki nem fejezte be akkor, amikor mi, de lett volna rá lehetősége, később, ha az intézménynél kérvényezte volna.
Szóval szerintem ez a te esetedben is lehetséges lehet, hiszen egyrészt fizetsz érte, másrészt rajtad kívülálló okok miatt nem tudnád a meghatározott időben befejezni. De érdeklődd meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalnál.
Szülés után közvetlen neked még aludni sem lesz időd, nemhogy tanulni szóval szerintem még előtte csináld meg, amíg lehet, hátha még beleférsz!
De mindenképpen érdeklődd meg a képződnél, hogy vizsgát hogy tudsz bepótolni, mik a pótlási lehetőségek.
Az új rendszer ősztől változik, illetve addig indíthatnak még régi OKJ szerinti képzéseket, aztán már csak a jó Isten tudja, hogy mi lesz, de sok képzés megszűnik és a maradéknak meg jelentősen megnő a képzési ideje stb.
Vizsgát szerintem kell, hogy szervezzenek a régi tanfolyamosoknak, mert azoknak is menniük kell valahogy, akik elsőre megbuknak, de úgy rémlik, hogy 2022-ig kell a vizsgákat befejezni.
De járj utána az adott képzésednél, hogy ott pontosan hogy van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!