Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Intruzív gondolatok ellen mit...

Intruzív gondolatok ellen mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy hónapja kezdődött, hogy olykor erőszakos, ártó jellegű gondolataim vannak. Most már vezetés közben is előjönnek, attól tartok, hogy elgázolok valakit, vagy balesetem lesz.

Este lefekszek filmezni, aztán közben elkezdődik ez a fantáziálás, szinte nem is emlékszem mi ment a TV-ben. Ráadásul ilyenkor teljesen fel vagyok spanolva, aludni sem tudok, csak hajnal kettő körül kidőlök. A karácsonyi vacsora közben is azon járt az agyam, hogy miket csinálnék nőkkel. Félek, hogy a családom is észreveszi, hogy nem is vagyok ott velük fejben. Előfordul, hogy emiatt nem figyelek rájuk, vagy amire megkérnek azt elfelejtem. Pszichiátriára nem szeretnék menni a dolog jellege miatt. Kértem családtagtól pár szem Xanaxot, az eléggé leszedált, de már elfogyott. Olvasás esetleg jobban lekötne agyilag? Vagy mit ajánlanátok?

2023. jan. 8. 01:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj a PILLANATBAN maradni. Gondolhatsz rá, de közben csinálj a dolgaidat szépen. És igen, a mozgás fontos nagyon, én valami erőnlétít ajánlanék pl. box.
2023. jan. 8. 19:07
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyáddal, lánytestvérrel milyen a viszonyod? Eszedbe jut ilyenkor, hogy ők is nők?
2023. jan. 9. 10:12
 13/15 A kérdező kommentje:
Jó a viszonyom anyámmal. Nem gondolok rá, hogy ő is nő, azon viszont szoktam néha, hogy ha ténylegesen megtenném ezeket, vajon mit szólna hozzá.
2023. jan. 9. 12:17
 14/15 NTBS ***** válasza:
Erős önfegyelem. Urald az érzést.
2023. jan. 12. 13:18
 15/15 anonim válasza:
Én elég hasonló helyzetben vagyok már egy jó ideje (csak ezt nem éppen a nők váltják ki), de egyelőre megvan az önfegyelem úgy ahogy. Amíg csak gondolat addig elvileg nem baj, bár attól függ, mekkora a késztetés. Később komolyabb gondot okozhat, az biztos.
2023. febr. 1. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!