Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mégis mi jó van ebben az életben?

Mégis mi jó van ebben az életben?

Figyelt kérdés
Sokáig azt hittem hogy velem van a baj és terápiára, gyógyszerekre van szükségem de nincs így. Csak próbálok választ találni a bennem megfogalmazódott kérdésekre. Mi értelme van? Legtöbbünknek meg sem fordul a fejében az öngyilkosság, de aki egyszer rájött hogy semmi értelme az életnek és elgondolkodott komolyabban az öngyilkosságon az tudja, és sosem lesz már a régi. Én amióta eszemet tudom mindig is úgy éltem hogy reméltem valami jobbat az élettől, mindig vártam valamire, ma már megélem a jelen pillanatait, mert rájöttem ez az élet, az időmet nem fogom visszakapni sosem, és jobb nem lesz, mert számomra nincs olyan dolog az életben már amit várhatnék, elvesztettem a reményt, ezért nem látom annak sem értelmét hogy segítséget kérjek, mert mit tud tenni bárki is értem?

#reményveszett
2023. jan. 7. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Érted valójában senki nem tud tenni semmit.

Érted?

Amúgy is el vannak foglalva magukkal.

Az van, hogy az emberiség még mindig a magántulajdonnal, lakhatással, megélhetéssel, bohóckodik minden nap. Mindenki a maga szintjén.

Lehetne a személyiségfejlesztéssel, tudománnyl, művészettel, testkultúrával, az élet teljesebb megélésével is foglalkozni.

De termeljetek csak, növeljétek a tőkét.

Valaki másnak.

2023. jan. 7. 16:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezt én tudom, szakember sem. Teljesen egyedül vagyok ezzel és nem látok kiutat.

Pontosan. Sajnos ebből áll az élet.

2023. jan. 7. 16:33
 3/4 anonim ***** válasza:

nem vagy egyedül, mert MINDENKI így van

csak mondjuk nem mindenkinek jut el a tudatáig..

2023. jan. 7. 16:44
 4/4 anonim válasza:

Én is elgondolkoztam már az öngyilkosságon. Sokat csalódtam, többször voltam nehéz helyzetben.

De vannak dolgok az életben amiért érdemes kűzdeni. Például hogy megtaláljam azt aki egyszer majd viszont fog szeretni, és akár együtt öregszünk meg. Soha nem adom fel.

Egyszer olvastam valahol: Azért vagyunk ezen a világon, hogy jól érezzük magunkat. És segítsünk másoknak, hogy ők is jól érezzék magukat.

2023. jan. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!