Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki jàr pszichoteràpiàra...

Ha valaki jàr pszichoteràpiàra mekkora a lehetősége hogy talàl magànak pàrt?

Figyelt kérdés
Szerintem nem attól függ.A terapeuta fejezte ki az illetőnek hogy màsokkal annyi idő alatt eredményt ért el.De valószínűleg akkor azok a kliensek jó helyen voltak jó időben.
2023. jan. 1. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Azt,hogy jársz pszichoterápiára semmi köze ahhoz,hogy találsz-e párt vagy sem. Nyilván függ a viselkedésedtől,hogy mennyire fog működni a kapcsolat viszont elég gusztustalan volt a pszichológustól,hogy ezt mondta neked. Mások mások te meg te vagy ennyi.
2023. jan. 1. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit furcsa a kérdés. Tisztázni kéne mi következik miből. Ha valakinek mentális problémái vannak, gyakran nehezebben talál párt. Ha jár pszichoterápiára, ott javulás érhető el, és akkor lehet hogy könnyebben talál párt.
2023. jan. 1. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
2023. jan. 1. 19:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem rolam van szo egy baratnomrol.Beszelhettunk a temarol es igen a terapeuta nem volt teljesen korrekt.Ezek szerint teljesitmeny orientalt es par terapia utan varja az eredmenyt,ami individualis meg az hogy van- e parja valakinek az azert nem ilyen egyszeruen mukodik,hogy jarok pszichoterapiara es akad valaki a szogre.Sot attol sem mennyit mozog tarsasagba valaki persze nagyobb az esely de van aki a munkahelyen talal part,vagy spontan belebotlik valakibe a boltba...Es igen vannak mentalis problemai a nonek.
2023. jan. 1. 19:14
 5/5 Psycho ***** válasza:

Bocsánat, lehet én vagyok fáradt, de kicsit nehezen tudom értelmezni a leírtakat. Ha jól értem, akkor a barátnőd egyéni pszichoterápiára jár, és ettől várja, hogy párt találjon magának (?)

Nagyon lényeges kérdés az, hogy milyen célból jár terápiára.

De akár így, akár úgy, a terápia jól jöhet. Nyilván egy mentális probléma nem segít egy egészséges kapcsolat kialakításán és fenntartásán, így ha ezt megoldja, növelni fogja az esélyeit.

Ha konkrétan az a cél, hogy párt találjon, akkor is értelemszerűen segít. Biztosan oka van annak, hogy nem talál magának párt. Ezek lehetnek banális, egyértelmű dolgok is, amihez terápia sem feltétlenül kell (járjon társaságba kaliberű stratégiák), de valószínűsíthetően ennél mélyebben van a kutya elásva. A terápián azonosíthatók azok a (gyakran tudattalan) pszichés tartalmak, viselkedésmintázatok, gondolkodási sémák, amik megakadályozzák a barátnődet a párkapcsolat kialakításában. Ha ezeket sikerül átdolgozni, "kijavítani", akkor ott vagyunk, hogy vélhetően nagyobb eséllyel fog kialakítani kapcsolatot, mert nem sétál bele ugyanabba a hibába újra és újra.

A másokhoz való hasonlítás nem tűnik korrektnek, de azért az sem mindegy, milyen kontextusban hangzott el a mondat. Ha egy "lecseszés" volt, akkor nem oké. Ha a barátnőd kérdezte, hogy "tessék mondani, milyen esélyeim vannak párt találni, ha ide járok?" és erre jött a válasz, hogy hát, általában másoknak ennyi idő alatt összejön, akkor máris másként cseng.

2023. jan. 1. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!