Mennyire megterhelő lelkileg gyermekhospice házban
dolgozni?
#gyermekhospice
Amennyire fájdalmas Legoba lépni.
2022. dec. 22. 09:30
2/13 A kérdező kommentje:
Én oda akarok elhelyezkedni, azért kérdezem. Kicsit félek, hogy mi vár majd rám.
De ha félsz, akkor mért ott akarsz elhelyezkedni? Először végezz el egy önkéntestanfolyamot, menj el önkéntesnek, és majd meglátod. Amúgy milyen munkakörbe pályázol?
2022. dec. 22. 09:43
Csak józan paraszti esszel gondolj bele: naponta látod majd a haldokló , többnyire nagy fájdalmakkal küzdő gyerekeket és az osszetort szülőket. Aztán majd a halott gyerekeket és a szenvedő szülőket. Ehhez azért nem mindennapi személyiség kell....
2022. dec. 22. 09:46
5/13 A kérdező kommentje:
Van ápoló szakképzettséged? Milyen osztályon dolgoztál eddig? Mért akarsz hospice-ba menni?
2022. dec. 22. 09:57
#4 Túldramatizálod. Fájdalmakat átélő emberekkel sima ápolóként is találkozol minden nap akármilyen osztályon is helyezkedsz el.
Ha mentőkocsin vagy ápoló akkor is szinte napi szinten vonulsz gyerekhez ahol az anyát gyógyszeresen nyugtatni kell mert egy kis láz miatt teljesen kifordul magából. Ezek is ugyanolyan megterhelőek.
Akit ez annyira hű de megterhel ne menjen egészségügybe.
2022. dec. 22. 10:02
8/13 A kérdező kommentje:
Van szakképzettségem. Pszichiátriai osztályon dolgoztam eddig. Azért szeretnék hospiceházba menni, mert ki akarom próbálni magam abban a munkakörben is, illetve segíteni akarok természetesen az ott lévő gyermekeknek és szüleiknek abban, hogy az eltávozás útját könnyebbé, elviselhetőbbé tegyem, vagy éppen, ha valaki már nem tudja otthon ellátni a gyermekét, ebben is segítsek.
Ez elég nagy elszántságnak hangzik, de először szerintem látogass oda megismerkedni.
2022. dec. 22. 10:14
HungaroBoller!
Ezek szerint nem agy tisztában vele, mit jelent a hospice. Elarulom: menthetetlen, vegstadiumú, tehát a haldokló betegeket ápolják ott. Nem a kis láz miatt kell gyógyszerrel nyugtatni az anyát, hanem azért, mert a 4 éves gyereke épp agytumor miatt haldoklik a karjai között a szteroidoktol felpuffadt, eltorzult arccal, kopaszon, jó esetben öntudatlanul a fájdalomcsillapítóktól
2022. dec. 22. 10:16
Kapcsolódó kérdések: