Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi motiválhat egy alkoholistát...

Mi motiválhat egy alkoholistát, hogy végleg letegye a poharat?

Figyelt kérdés
2022. dec. 11. 08:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nekem van lakásom, családom és sofőr vagyok. Munka után szoktam inni annyit, hogy másnapra kimenjen belőlem. Van alkoholszondám.
2022. dec. 11. 09:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10-es: persze, vannak olyan alkoholisták, akiken nem is látod, h azok, de hidd el, h náluk is ugyanaz a vége a betegségnek. jön egy törés az életükben (kirúgják őket a munkahelyükről, balesetet okoznak ittasan), és hamar ott fognak tartani, h reggel az első mozdulat a pohárért nyúlás lesz. ezt pedig szerintem senki sem tolerálja.

ez a típusú alkoholista talán előbb jut segítséghez, mint a földön fekvő, ennyi az előnye, semmi több.

2022. dec. 11. 10:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Egy idő után uncsi, berögzül megszokásnak, már függni fogsz tőle és nem élvezet, akinek meg van egy kis esze azért iszik mert jó buli meg minden, tehát annak lesz rá önkontrollja és csak alkalmanként baszik be.
2022. dec. 11. 17:45
 14/16 anonim ***** válasza:

A kocsmatöltelékek általában söröznek délutánonként, azok elég magas kort meg szoktak élni, a mai stresszes világban talán az a pár sör többet is segít valakinek mint árt.

De ismerek masszív alkoholistát is aki emellett testépítő, fura kombók vannak.

2022. dec. 11. 18:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mélypont, térdre ereszkedés, teljes megadás az alkohollal szemben. Első lépés: beismertük tehetetlenségünket az alkohollal szemben és azt, hogy életünk irányíthatatlanná vált. Amíg nem jön ez az érzés legbelülről, addig nem igazán változtat az ember. De ha igen, akkor a hit új kapukat nyit meg a józanodni vágyó előtt. Terápia és/vagy önsegítő csoportok is vannak nagyon jók ma már.

Üdv: egy 235 napja felépülésben elő alkoholista.

2022. dec. 13. 05:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Nehéz letenni egy feszültségoldó szerről ha ennyi "jó" van az életedben.
2022. dec. 13. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!