Mi motiválhat egy alkoholistát, hogy végleg letegye a poharat?
Neki kell megtalálni, hogy mi az amiért/amikért megéri. Egészség, jobb közérzet, hosszabb élet, család, méltóság visszaszerzése.
25 év cigizés után 2 hét alatt letettem a cigit. Egészségügyi okokból, anyagi okokból, egyfajta bizonyításból is, hogy képes vagyok rá, van kitartásom, akaraterőm. Semennyi cigi nem tudná pótolni a büszkeséget, hogy sikerült. A lényeg, hogy akár egyszerre több motiváló okot is lehet találni.
Közhelyes, de igaz: Fejben dől el.
Talán az ha még valamit el akar érni az életben.
De nem tudom, én is függő vagyok :)
Nagyobb dolgokba való belegondolás, gondolkodás, nagyobb dolgok megélése, elérése.
Mindenféleképpen nagyobb dolgokba gondolkozz.
"Az abszolút kudarc, ha az ember felvállalja, hogy alkesz?"
Szerintem épp a siker első lépése.
nem kudarc, ha felvállalod. próbálj meg minél kevesebb kárt okozni a környezetednek, családodnak. az utolsó szakaszban senki sem lesz rád büszke, ha még egyáltalán szóba állnak veled.
szép alkoholista nincs, tehát vonulj el meghalni, mert a vége mindig ugyanaz, még akkor is, ha ez csúnyán hangzik. bele fogsz dögleni, ennyi.
ha élni akarsz, akkor meg holnap menj el az orvosodhoz, vagy hívj fel egy alkoholistákkal foglalkozó szervezetet. ők tudnak segíteni.
Jajj ez a meg fogsz halni stb szöveg :D
Képzeld # 9 mindnyájan meghalunk így vagy úgy.
Nem csak félig hajléktalan szakállas alkoholista van ám.
Van egy csomó akiről ránézésre meg se mondanád. (Ennek fokozatai vannak.)
Van aki csak pia nélkül nem tud működni. (Az építőiparban pl elfogadottabb az enyhe ivászat.)
Ha az lenne az alkoholista akikre ti gondoltok (kocsmában ülő bútordarab) akkor valóban le lehetne így egyszerűsíteni mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!