Honnét tudom, hogy feldolgoztam?
A traumákat.
Azt hiszem, hogy jól vagyok és elmegyek oda, ahol a traumatikus élmények volt. Majdnem elájulok az újból feljövő rossz emlék képektől. Utána 2 hónapig szr a hangulatom, nem tudok aludni, csak bambulok a levegőbe, alig fogom fel mi van velem.
Honnét tudom, hogy ténylegesen feldolgoztam és ha visszamegyek, nem történik semmi?

Onnan, hogy egy újbóli eszedbe jutása nem vált ki belőled szélsőséges reakciót, legyen az akár szomorúság, akár harag, akár csak lefagyás.
Az adott helyek újralátogatása tényleg segíthet, de még jobban, ha ki is beszéled, pláne segítséggel, netán kiírod magadból a traumatikus élményeidet, ami nem fog egyik pillanatról a másikra történni, ez egy hosszú, hosszú folyamat, évekbe telhet. Az tényleg jó megközelítés, hogy már csak emlék, még ha rossz is, de nem trauma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!