Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnét tudom, hogy feldolgoztam?

Honnét tudom, hogy feldolgoztam?

Figyelt kérdés

A traumákat.

Azt hiszem, hogy jól vagyok és elmegyek oda, ahol a traumatikus élmények volt. Majdnem elájulok az újból feljövő rossz emlék képektől. Utána 2 hónapig szr a hangulatom, nem tudok aludni, csak bambulok a levegőbe, alig fogom fel mi van velem.

Honnét tudom, hogy ténylegesen feldolgoztam és ha visszamegyek, nem történik semmi?

2022. dec. 6. 20:13
 1/7 anonim válasza:
0%
Szerinted ez itt ingyen pszichiátria?
2022. dec. 6. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Onnan, hogy végigcsináltad a folyamatot.
2022. dec. 6. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
Jó úton jársz,mert már az is bátorságra vall,hogy felkeresed a helyeket,ahol a traumák értek,ez már a gyógyulás folyamata.Teljesen akkor fogsz meggyógyulni,ha a helyek felkeresése nem okoz negatív érzéseket benned.
2022. dec. 6. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a negatív érzéseket,amik ezen a helyen történtek,fejben játszd le újból és újból....rossz lesz igen,ismét "átélni"de meglátásom szerint,ha foglalkozol a próblémával,a negatív érzéseiddel akkor fel fogod dolgozni.Ha nem foglalkozol vele,hanem megpróbálod elfolytani,akkor mindig vissza fog térni.
2022. dec. 6. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:
2022. dec. 6. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:
KEdves Kérdező, onnan, hogy a felbukkanó traumatikus emlékek nem váltanak ki erős érzelmi reakciót, nem leszel rosszul tőlük, hanem az emlékek szintjére szelídülnek. Nyilván lehetsz miattuk szomorú, vagy dühös, de már tudod kezelni ezeket és nem váltanak ki belőled olyan erős élményeket, mint amit írtál. A traumákat feldolgozni hosszú folyamat, nem elég egyszer-kétszer kibeszélni, felismerni. Nem is kell elvárnod magadtól, hogy valamilyen határidőre ez a feldolgozás megtörténjen, hagyd, hogy a lelked magadtól menjen végig a folyamaton.
2022. dec. 8. 17:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy egy újbóli eszedbe jutása nem vált ki belőled szélsőséges reakciót, legyen az akár szomorúság, akár harag, akár csak lefagyás.

Az adott helyek újralátogatása tényleg segíthet, de még jobban, ha ki is beszéled, pláne segítséggel, netán kiírod magadból a traumatikus élményeidet, ami nem fog egyik pillanatról a másikra történni, ez egy hosszú, hosszú folyamat, évekbe telhet. Az tényleg jó megközelítés, hogy már csak emlék, még ha rossz is, de nem trauma.

2022. dec. 11. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!