Lehet depressziós egy olyan ember akinek nincs olyan rossz élete?
Tehát ha valaki nem éhezik, van hol laknia. Rólam van szó nem vagyok még diagnosztizálva, időpontra várok de a depresszió összes tünete megvan meg még más is...
Szerintem régi rossz emlékek, bántások miatt lettem ilyen, félős gyerek voltam, nem mertem beszélni róla ha valami bajom volt.
Tegnap össze vesztem egy családtagommal aki azt mondta: Nem értem miért vagy ilyen rohadtul depressziós csak a kifogásokat keresed.
Ez elgondolkodtatott, hogy lehet akkor meg se érdemlem a segítséget csak szar, gyenge ember vagyok, azt éreztem meg kellene halnom.
Igaza lehet? Tehát neki rosszabb élete volt mint nekem, alkoholista apa, drogos testvér bár utóbbival nekem is volt szerencsém találkozni elég sok problémát okozott a családban... Amikor ő volt gyerek volt, hogy nem volt mit enniük.
Nem tudom most jogosan vagyok e mérges, hogy ezt mondta.
Minél jobb élete van valakinek, annál könnyebben lesz depressziós. Akinek "jó" élete van, nem kel korán, heverészik egész nap, nem csinál, nem alkot semmit, megveszi a drága készkajákat, stb. Miért baj ez?
A kora reggeli napfény ragyogó dopaminforrás. Némi mozgással a szerotonint is fel lehet turbózni. A jól végzett munka ugyancsak jó örömforrás. A helytelen táplálkozástól meg felborul a bélflóra, ami nagyon sok esetben depresszió formájában manifesztálódik. (Főleg, ha a Dialister és Coprochoccus fajok pusztulnak ki.)
A kérdés mögött inkább az van szerintem, hogy az ember úgy érzi, hogy semmi oka arra, hogy rosszul érezze magát, mégis így érez, és emiatt még bűntudata is van. Elég alap depis gondolat, hogy az ember még azért is utálja magát, hogy nem érzi jól magát. :-)
"Pedig mindenem megvan" Hát valami mégis hibádzik. De ez lehet valami ősi, gyerekkori dolog is, amiről azt hiszed, hogy rég volt és már nem érdekes, közben mégis rágja a lelked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!