A magánpszichiáter által kapott diagnózis titkosított?
Figyelt kérdés
Azaz, csak a páciens és a pszichiáter/terapeuta tudhat róla, a munkáltató vagy bárki más nem, ugye?2022. nov. 15. 17:42
1/13 anonim válasza:
eeszt-ben fel van töltve?
Azt csak kezelőorvos és más orvosok láthatják.
Munkáltatónak természetesen nincs hozzáférése.
2/13 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, ha a munkáltató elküld az üzemorvoshoz alkamasságira.
2022. nov. 15. 17:48
3/13 anonim válasza:
Ő meg nem adhat ki ilyen információt.
4/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi!
2022. nov. 15. 18:06
5/13 anonim válasza:
2: ő csak azt fogja kiadni, hogy igen vagy nem.
6/13 A kérdező kommentje:
Van olyan, hogy egy diagnózis elévül?
2022. nov. 15. 18:10
7/13 anonim válasza:
Ha az üzemorvos törvénytisztelő, akkor nem tudhatja meg a munkáltató. Akkor eleve nem turkál a védett vagy letiltott adataid közt, de legalábbis nem fecsegi ki őket. Sok orvos van viszont, aki nem tiszteli a betegek jogait. FB-on nemrég egy körzeti nővér hőbörgött amiatt, arcát-nevét vállalva, hogy egyes pszichiáterek nem viszik fel az adatokat "valami agyament adatvédelmi okból". Amíg ilyen felfogásu emberek hemzsegnek az eü.-ben, addig jobban is teszik, ha óvják tőlük a betegeiket.
8/13 A kérdező kommentje:
Nem viszik fel az adatokat? Ezt hogyan kell érteni? Mármint nem töltik fel a diagnózist az eeszt-be?
2022. nov. 15. 18:32
9/13 anonim válasza:
Igen, ezt olvastam több helyen, betegek is, eü. dolgozók is írják, itt, gyakszin is olvastam már ilyet, szóval ha vársz kicsit, akkor lehet, saját tapasztalatból is válaszol neked valaki.
10/13 A kérdező kommentje:
De az jó nem?
2022. nov. 15. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!