Van ittolyan, aki túlélt öngyilkossági kísérletet, és volt halálközeli élménye?
Nem, nem azert, ez csak egy pelda arra, hogy betartunk szabalyokat es erkolcsi normakat, mikozben vannak olyanok, akik tesznek erre magasrol, es nem tortenik veluk semmi emiatt, vagyis nem kell megbanniuk, hogy artottak masoknak es tonkretettek vagy elvettek az eletuket.
Nem Istent vagy az ordogot hianyolom, hanem a folytatast, ahol kielemzik, mennyire volt hasznos vagy haszontalan az elet, es a haszontalanoknak meg tenniuk kelljen valamit a kozos joert. Valamikepp vetekelni, leszolgalni, erted?
Ezert ijeszto szamomra, hogy nincs feny, nem jon a jo erzes, hogy vegre vege, de be felj, mert jo helyen vagy, minden rendben.
Az embernek van egy természetes igénye az igazságosságra. Azt gondolom, hogy mindez az önfenntarási ösztönből fakad: "ha a szabályok szerint játszom, akkor nem történhet velem semmi rossz" - ha pedig (a mindennapi tapasztalatok szerint) mégis, akkor "utólag úgyis elnyeri a jó a jutalmát". Ez a hozzáállás előnyös, mert csökkenti a bizonytalanság okozta szorongást, lelki tartást ad nehéz időkben, és elősegíti az együttműködést, ami az ember mint faj életképességét javítja.
Ettől függetlenül sajnos nincs olyan abszolút (természeti) törvény, ami kimondja, hogy az életünknek bármiféle értelme, a cselekedeteinknek pedig bármilyen transzcendens következménye lenne. Ettől még lehet, természetesen, de ez hit kérdése, és nem tudomány. A "logikus lenne" sajnos nem egy súlyos érv.
Figyeljél! Szerinted mi mozgat minket, a testünket? Mi az a sok érzelem, negatív és pozitív értelemben is - rengeteget fel tudnék sorolni - ami kapcsolódik hozzánk. A megérzések, a képességek, a tehetség és sorolhatnám?
Ha ezeken elgondolkozol, akkor máris jobb kedvre derülsz, hiszen ezek nem csupán szerzett, hanem hozott dolgok amit senki sem vehet el tőled. Visszatérve a test mozgatásához, hát nem hiszed remélem hogy csak az ereidben folyó vér és a szíved meg egyéb szerved mozgat csupán. Gondolkozzál el, miért hal el a test egy idő után. Van amit nem is tudunk befolyásolni pl. légzés, wC-és, a tested belső folyamatai, a betegségek és még sorolhatnám :) Az hogy félünk a haláltól azért van megérzésem szerint, mert valamilyen szinten blokkolva vagyunk és így nem tudhatjuk meg mi vár ránk majd a földi élet után. Így az ismeretlen mindenképpen aggodalommal tölt el mindenkit.
Én anno érdekesnek találtam ezeket a beszámolókat (angol nyelvű)
Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK!!
https://www.youtube.com/watch?v=HGQDkCi-OIY&t=57s
Howard Storm - former atheist - near death experience - NDE
https://www.youtube.com/watch?v=UPj4wci_bcI&t=1439s
(automatikus angol feliratozás bekapcsolható)
Nem azt mondom, hogy objektív valóság amit megéltek, de nem tűnnek hazugoknak és nem is csupán az agyi kémia miatt tapasztaltak ilyesmit, szerintem.
Előző vagyok, én küzdöttem ögy gondolatokkal régebben és ezek a videók segítettek, egyebek mellett. Ha megölöd magad, kiadod az irányítás lehetőségét a kezedből, a lelked felett. Amíg testben van a lelked, az ad egyfajta védelmet. De ha idő előtt távozol, akkor nem biztos, hogy megoldódik a lelki/szellemi problémád, konzerválod azt az állapotot, ami megelőzte a tettedet. Megölöd magad, ott marad védtelenül a lelki tested és ki tudja, van e lehetőséged védekezni más szellemektől? Lásd fenti videót.
Ha elhibázod, lenyomorodhatsz. Egy pszichiáter rokonomtól tudom, hogy van olyan az osztályon, aki vegetatív szinten van, mert felaksztotta magát és nem sikerült.
Én hívő vagyok, nyilván ez a legnagyobb megtartó erő, hogy kitartsak kudarcok és csüggedés közepette.
A legjobb, ha tudsz bízni egy személyes Isten létezésében, mint amilyet Jézus hirdetett. A keleti tanokban és ezoterikában nincs személyes Isten, hanem az maga a világszellem és a te személyiségednek sincs jelentősége.
Én megittam egy liter vodkát majdnem egy fél óra alatt.. konkrétan nem akartam meghalni de nem bántam volna ha meghalok. Miután kiütődtem semmire sem emlékszem, órákig sötét folt van, ha magamra hagynak segítség nélkül akkor meghaltam volna. Ezt utólag el is mondták! Súlyos és veszélyes alkoholmérgezett állapotban voltam, az alapvető reflexeim sem működtek. A világon semmit nem éreztem, olyan volt mint egy álom alvás nélkül. Nem volt fény meg semmilyen fajta hanghatások mint ahogy azt sok baleseti sérült elmeseli :D
Viszont mikor magamhoz tértem, teljesen azonnal magamnál voltam.
Szóval semmilyenfajta halálközeli élményem nem volt!
26/n
Szilvi
Túléltem. Komolyan lepergett előttem az életem filmje pár másodpercben. Utána csak csönd volt, legalábbis én nem hallottam/érzékeltem mit mondanak nekem. Olyan volt mint ha be dugult volna fülem. Aztán kicsi idő múlva halottam a hangokat, de nem reagáltam "csak úgy voltam".
De semmi fényesség mennyország kapuja, pokol kapuját nem láttam. Teljes sötétség volt.
KB ennyi.
És milyen volt az életfilm? Milyen erzes? Kivulrol lattad magad vagy ugy, ahogy te megelted? Mennyire volt sűrű?
A tobbieknek is koszi a linkeket es a beszamolokat, irjatok meg batran, barmit a temaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!