Mitől lehetek kényszer evő,és hogy hagyjam abba?
Kb egy éve lettem az.
Rossz,mérgező kapcsolatban volt részem,se veled se nélküled.
Az illető teljesen kihasznalt,megalázott,az önbizalmam a porig dongolte,mert hagytam neki,nélküle magányos voltam.
Régen volt eveszavarom,anorexiás voltam ,de ennek már nagyon régen.Azota nem igazán tudom magam elfogadni,hiába edzek rendszeresen,és nem adom fel.
Úgy érzem mindig mindenkinek meg kell felelni,hogy az emberek állandóan elvárnak tőlem.Nem tudom hogy kihez kezdjek az életemmel motivalstlan vagyok,csalódtam a barátokban,és olyan embereknek adtam oda a szívem,akik csak kihasználták.
Nem tudom elviselni a magányt,és gozom sincs merre haladjak.
Minden annyira kusza.
Keresem a helyem,de nem találom.
Egyszerűen óriási az elvárás magammal szemben és az eves az egyetlen ami megnyugtat,és örömet okoz.

Ez a könyv nagyjából biztosan megvilágítja, milyen lelki problémák húzódnak meg az evészavarok mögött:

Szépen felsoroltad, hogy mitől lettél az. Traumák, csalódás, önbizalomhiány, magány, stb. Ezeket kellene feldolgozni, akár pszichológus segítségével. Vannak nagyon jó könyvek is a témában + önismereti, pszichológiai.
Személyes jótanácsom, hogy keress magadnak valami más örömöt és célt, ami feltölt lelkileg. Pl kirándulás, séta a természetben, vagy kisállatok, vagy kreatív hobbik, írás, stb. Ami megnyugtat, kikapcsol, örömöt, boldogságot ad. Lényegében egy káros függőségről átszoknál egy egészséges függőségre.
Én nyugtatóra voltam függő, letettem, de kellett helyette vmi más, hogy kitöltse az űrt. Sétálok, és nyelveket tanulok.

Hihetetlen, hogy 0% mindenki, aki lelki okokat említett, Kérdező is lelki problémákról írt és egy evési zavart is említett, amely előfordult nála. Ennek szintén lelki háttere van.
Hasznos válaszok = lepontozás.
A lepontozók saját álláspontjukat nem fejtették ki, de lehet nincs is nekik.
Ezért egyre kevesebb (többek közt) az oldal látogatottsága...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!