Nagymértékű kényszeres evés. Hogyan hagyjam abba, kihez forduljak?
Szerintem az egyetlen megoldás ha saját akaratodból kezdessz el tenni a kényszered ellen. Én annyira nem hiszek a fokozatosságban, de ha másként nem megy akkor, próbálj hétről-hétre egy kicsivel kevesebbet enni naponta.
Próbáld osztani az étkezéseket, kevesebb adagokkal.
Pl. ha most napi háromszor eszel, akkor jövő héttől legyen napi négy, de már kevesebb adagokban mint amokor 3 alkalommal ettél.
Ezt csináld 2-3 hétig.
Ezután megint emeld a napi étkezéseid számát, és megint csökkentsd az alkalmankénti kajaadagokat. Így innentől már ötször fogsz enni naponta.
Kezdj el sportolni. Az fejleszti az akaraterőd, idegrendszered, fizikumod.
Ezt is fokozatosan.
Először két hétig napi 5 percet. Utána három hétig napi 10 percet. Ezután egy hónapig napi 15-20 percet. És így tovább.
Én három hónapja kezdtem leszokni a heti piázgatásról, cigizgetésekről. Egy hónapja kezdtem a leszokást a kényszerbetegségemről, ami a köröm és a körüli bőr lerágása volt.
Szóval az akaraton kívül nem hiszem, hogy van más megoldás.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!