Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hatással van ha valakin...

Milyen hatással van ha valakinek nincsenek emberi kapcsolatai?

Figyelt kérdés

Tehát nincsenek barátai, se párja, alig tud szólni valakihez de nagyon magányos csak fél ismerkedni, mert nincs önbizalma, bizalmatlan és úgy érzi úgyse szeretné senki őszintén.

Olvastam, hogy a magány olyan egészségtelen mint a dohányzás vagy az alkoholizmus ez igaz? Esetleg kialakulhat valakinek emiatt mentális betegsége?

2022. nov. 6. 15:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%

Van aki nem igényli mások szoros közelségét, az ilyen ember egyedül van ugyan, de nem szenved ettől az állapottól, egyszerűen befelé forduló személyiség, úgy érzi, hogy az emberi kapcsolatok nem adnak neki olyat, amire szüksége lenne.

Ha valaki egyedül van és ez meg is viseli, az magányos, de mindenki tehet lépéseket ennek leküzdésére, csak magához hasonló emberek kell találnia. Ezt azért jelentősen megkönnyíti az internet. Ha pedig az illető extrém módon félénk, az már magában mentális rendellenesség, érdemes vele szakemberhez fordulni.

2022. nov. 6. 16:09
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
Az introverált ember sem akar remeteként élni. Ez az állapot már mindenképp problémás.
2022. nov. 6. 16:32
 3/14 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj, hogy ez az ember vágyik arra, hogy mások szeressék, legyen valaki aki megérti de önbizalomhiányos, ezért félénk, zárkózott, ami nyilván nem egy szimpatikus tulajdonság az embereknek, ezért ez egy ördögi kör amiből nem tud kilépni így magányos is marad.
2022. nov. 6. 16:44
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell E/3-ban beszélned magadról. :D Értjük.

Próbáld magadra szabni a társaság fogalmát. Közös hobbik mentén pl könnyebb ismerkedni, stb.

2022. nov. 6. 16:49
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát már egy ideje nem igazán vannak hobbijaim, mert nincs kedvem semmihez, nem élvezek semmit, csak azt csinálom amit muszáj :(
2022. nov. 6. 17:10
 6/14 Senior Séf ***** válasza:
42%

Alapjában véve valamennyi magányra, "énidőre" minden embernek szüksége van, de hosszútávon ez rabághoz vezet. A magány ugyanis egy ideig kényelmes dolog. Nem kell alkalmazkodni senkihez, nem kell tekintettel lenni senkire, akkor és azt csinálsz, amit akarsz, stb. Csakhogy azt a kényelmet egyre jobban megszokja az ember, és egyre nehezebben mond le róla. Egyre több magányt követel magának, míg a végén már a boltba lemenni is nehezére esik.

Azt meg minden etológus megerősítheti, hogy barátok/család nélkül nagymértékben lerövidül a várható élettartam.

2022. nov. 6. 17:21
 7/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk megmondom őszintén, nem is baj ha lerövidül az életem ha ez így marad, magányosan, boldogtalanul nem sok értelme élni, de még a temetésemre se jönne szinte senki kb. 3 családtag. Tehát úgy halnék meg legszívesebben, hogy ne kelljen temetést szervezni valami elhagyatott helyen pl.
2022. nov. 6. 17:33
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Nem magunk választjuk többnyire a magányt.Van aki igen,de zömében nem. Általában szakítás, barátok eltűnése, családtagok halála vezet ide.

Átélem sajnos, pár éve. Senkim sincs,és ez bármennyire is jó,hogy azt csinálom , amit akarok - higgyétek el,nem jó tartósan.

Mentálisan nem kezdett ki, de azért látni másokat,ahogy vásárolnak,nevetnek,stb ,elszorul az ember szíve.Hazajövök munka után és csend van,csend. Évek óta van ez,és ezen egyedul senki nem tud változtani. Nem teljesen igaz,hogy a magunk életének az alakítói vagyunk 100 %-ban.

És ahogy a kérdező írja,egyáltalán nem bánom,ha ez nem tart sokáig. Sok szép is volt az életben,hazudnék ha tagadnám. De annál több rossz, elmúlás,stb.

De azért igyekszem minden napban valami szépet találni :)

F/Bpest

2022. nov. 6. 18:56
 9/14 anonim válasza:
58%
Én saját magamról tudok beszélni. Megbíztam emberekben, néha a mai napig, legtöbbször csalódás a vége, kihasználnak mert jóhiszemű és naiv vagyok. Introvertált és idegeskedésre hajlamos, de nem mindig félénk. Nekem elég élénk a fantáziám és gyakran menekülök álmodozásba, álomvilágokba. Így sokkal kevesebbszer unatkozom egyedül mint más ember... viszont nincs jó hatással az egészségedre, a realitás érzékedet kezded elveszíteni. Azon kapod magad, hogy csak múlnak az évek... szerintem kezdj valami aktív elfoglaltságba, ami közösségi. Mondjuk sport. Nem kell túl közel engedned magadhoz az embereket, már a felszínes csevegés is több a semminél. De a realitásba visszaránt.
2022. nov. 6. 21:59
 10/14 anonim ***** válasza:
39%
A társadalom furcsaságát mutatja, hogy nincs olyan közösségi hel ahova bármikor mehetsz és nem kell vkinek lenned v nemtom. Ezen gondolkodtam pár napja. Csak a kocsma. :D pl piac, azok már sokszor csak marketek, a szomszédok nem mindíg jó haverok, nincs fonó, nincs sakk klub, teázók is csak ilyen lukakba vannak. Bár ha olyan munkahelyed van ott lehet közösség, közös elfoglaltságok is lehetnek. Általában az a jellemző, hogy dolgozol 8 órában aztán hazamész a családodhoz. Amúgy ez így mind nem teljesen igaz, de a városi élet valóban olyan, hogy kisebb közösségek vannak és abból több.
2022. nov. 6. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!