Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Körülbelül 2 éve szorongok....

Körülbelül 2 éve szorongok. Mit kéne tennem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Olyan 2-2,5 éve kezdtem el eltávolodni az emberektől. Nem voltak barátaim, a családommal nem beszéltem.

A helyzet mindig hasonló.

Amikor elmondtam a bátyámnak, hogy feszült vagyok állandóan, és szorongok.. azt mondta, hogy nincs min feszengjek, mert fiatal takony vagyok, és nagyon kiakadt rám.

A 2020/2021-es tanévet annyi hiányzással zártam, hogy évet kellett ismételjek, ami rontott a helyzeten. Magamba fordultam mégjobban, szorongtam állandóan. Elkezdtem vagdosni magam, ami segített, csak elég könnyen rákaptam... Mai napig vagdosom magam, minden nap. Nem alszok rendesen, éjjelente sok sz..r kavarog a fejemben, gyakran eljátszok az öngyivel a gondolataimban, de puhány vagyok megtenni.

Nincs kivel beszélnem ezekről, aki megértene. Tanári karból csak az osztályfőnököm beszélgetett velem négyszemközt arról, hogy miért vagyok magamba fordulva. Én hülye csak kifogásokat mondtam, pedig ott lett volna a lehetőség segítséget kérni.

8 hónapja voltam pszichológusnál utoljára, akkor azért voltam, mert szellemek és démonok jelenlétét éreztem. Ez már elmúlt, mikor felhagytam a vallással. Keresztény voltam, most pogány vagyok.

Valószínűleg nem vagyok depressziós, azonban szorongok és most már úgy érzem hogy tennem kell valamit ellene. Kihez tudnék fordulni? Pszichológus szavakkal nem segít.. olvasgattam, és a nyugtatók valószínűleg segítenének.

Pszichiátriára be tudok szó nélkül sétálni? háziorvos nem hiszem hogy felírna akármit..

Esetleg más megoldások?

Fiú

Köszönöm

2022. nov. 2. 04:17
 1/5 anonim ***** válasza:
A háziorvos írhat beutalót a pszichiátriára, ha úgy érzed az segítene. Nyugtatót (pl Frontin) is felírhat.
2022. nov. 2. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:

1. köszi

nem igazán tudom, hogy hogy álljak be a háziorvosom elé ...

2022. nov. 2. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyszerek önmagukban nem fogják megoldani a problémát. Csak a tüneteket enyhítik, de szükség van a pszichológusra is, hogy beszélgetéssel megkeressétek a lelki problémák okait és közösen helyükre tegyétek őket.

Írod, hogy az is gondod, hogy senkivel nem beszélhetsz őszintén és az egyetlen emberrel, aki ki is van rá képezve, hogy tudjon eredményesen beszélgetni veled, a pszichológussal meg te nem akarsz beszélgetni. Pedig érdemes lenne. Attól, hogy te nem érzed, hogy a beszélgetés segít, attól még nagyon is fontos. Ha az a pszichológus nem volt megfelelő, esetleg menj másikhoz!

2022. nov. 9. 10:33
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 koszi<3
2022. nov. 13. 01:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Sportolás, séta, kirándulás, egyéb fizikai aktivitás, házi vagy egyéb munka, pláne szabad levegőn segíthet valamennyit. A sport és mozgás természetes kedély javító hatású, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, olyan vegyületeket termel, amiktől jobban érzi magát az ember. A természetes fáradtság segít könnyebben elaludni, jobban kialudni magad, így könnyebben elkerülhetők az álmatlan forgolódás közbeni levert agyalások.

A kreatív alkotó tevékenységek, kézműveskedés, kétkezi munka is segíthetnek koncentrálni, elterelni a figyelmed. Az alkotás öröme és sikerélménye pláne segíthet jobb kedvre deríteni, bár a szorongás mindezeket igencsak meg tudja nehezíteni. Ezek is mind csak kiegészítő segítségek lehetnek a tünetek enyhítésére, akárcsak a gyógyszer. Az igazi megoldást a pszichológussal beszélgetés jelenti! Próbáld ki!

2022. nov. 14. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!