Miért ítélik el az öngyilkosságon gondolkodó embereket?
10: Egyébként tudom miről beszélsz engem is zsaroltak már öngyilkossággal akkor én nem akartam az lenni, más voltam, segíteni szerettem volna annak az embernek, mert jó barátom volt. Aztán kiderült csak azért csinálta, hogy azt csináljam mindig amit ő akar, azóta engem otthagyott és boldogan él...
De szerintem nem mindenki aki megemlíti zsarolni akar, sokan tényleg azért csinálják, hátha segítséget kapnak, sokan meg nem is mondják tehát ez összetett dolog.
12es ezek kifogások aki akarja megoldja. rengeteg módszer van beszerezni.
De nekem mindegy, felőlem lehet önakasztás is, a lényeg hogy ártatlant ne veszélyeztessen a gyáva.
Azért mert nem tudják mi az a depresszió. Azt valaki vagy átéli és akkor tudja vagy nem és akkor sosem fogja tudni
18 éves koromig én is hülyének néztem az öngyilkosokat, aztán bipoláris lettem és ma azt kutatom hogy mivel vegyek be mit. Ennyire egyszerű a magyarázat
Én sem értem.
Szerintem aki öngyilkos lesz,közel sem tekinthető gyengének.
Nem tudják mekkora erő kell ahhoz,hogy valaki fel merje vágni az ereit,kiugorjon a kilencedikről és így tovább.
Másik,tévedés hogy ilyet mentális betegek,meg a társadalom alja követ el.
Ismertem ilyeneket,köztük én is megpróbáltam egyszer.
Mindannyiunk életébe olyan dolgok történtek,hogy szívesen megnézném az emberek nagy részét,mit tett volna a helyükben.
Az öngyilkosok nagyrésze nem is igazán a halálra vágyik,csak annyi rossz,csapás és kegyetlenség éri,hogy azt mondja még a teljes megszűnés is jobb,mint ezeket átélni.
Imádom ezt a klisét, hogy a "társadalom hasznára" élni. Bizony ha valóban az alapján lenne az embereknél létjogosultságuk, hogy mennyire van haszna a társadalomra nézve... Nos, igen csekély számú ember maradna életben. Egyébként, ebben a kereskedői szemléletű társadalomban annak ellenére, hogy itt mindenki hangoztat mindenféle társadalmi atruista missziót, bizony hát a kulisszák mögött az én birodalma jelentk csak az egyetlen értelmét az életnek.
Aki öngyilkos lesz, az szeretne élni. És bizony, ha lehajolnának érte, meg is lehetne menteni, csak éppenséggel senkit nem érdekel. Utána persze a "vajon miét tette, miért nem kért segítséget" szokásos kötelező okfejtés után mindenki továbblép és el is lesz hamar felejtve a többség részéről, hogy az a valaki valaha élt.
Talán azt mondanám, ha sok öngyilkosságot fontolgató felé tudna emelkedni annak a mocsoknak, álszentségnek és kétszínűségnek, ami ebben az igen sötét világkorszaknak a jellemzője, el tud érni egy olyan szellemi magaslatot, ahol már nem érdemes ilyen dolgokon agyalni, hogy megölni önmagát.
Senki nem fog ugyanis bűnhődni, senkit nem fog érdekelni és senki sem fog rágódni azon, hogy mit rontottak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!