Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Orvos tud segíteni ezen?...

Orvos tud segíteni ezen? Nagyon idegbeteg vagyok, ha valami vagy valaki felidegesít, esetleg, ha elgondolkodom a dolgokon. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Ma melóhelyen csendben ültem és elgondolkodtam sok dolgon, ami idegesít. Ez sokszor van így. Be kellett vennem egy Xanaxot, mert az segít, hogy ne gondolkodjak. Amikor az előbb hazaértem, széttéptem darabokra a fülhallgatóm, mert a macska megrágta és alig akart szólni. Bejárati ajtót is majdnem szétvertem, mert ez fordított záras és alig találtam bele a lyukba. Ma délelőtt egy vén hapsi beszólt az orvosnál, mikor a papírokat akartam odaadni az asszisztensnek. Azt hittem, ott is úgy működik, hogy mindenki leadja a papírt és majd szólítanak, de itt úgy van, hogy a soron lévő adja oda és be is mehet. Igaz, én időpontra mentem, ezek szerintem nem. Hapsi azt mondta, hogy várjak a soromra. Én visszaszóltam, hogy nem kell beszólogatni, mikor most vagyok itt először és azt sem tudom, mi van, nem kell pattogni. Pont lépcső volt mögötte, már ökölbe tartottam a kezem, hogy akkorát beverek neki, hogy leszédül a francba.

Mostanában egyre agresszívebb, idegbetegebb vagyok. Voltam pszichiáternél, de csak gyógyszert írt fel, Xanaxot meg valami hangulatjavítót. DE a gyógyszerek nem segítenek ezen, mert max csak kicsit beszédülök, elálmosodok és nem gondolkodok. A mai adag nem segített sokáig, mert hazaértem és tombol bennem a dilinyó. Egyedül lakom albérletben egy macsekkal, őt nem bántanám soha. De volt, mikor feldőlt egy polc, frissen locsolt kaktuszokkal, idegbajomban jól megtapostam őket és kidobtam a szemetesbe. Ha utazok, mint ma délutánra a melóhelyre, eszembe jutnak a gondok és tombolhatnékom van. Barátommal is problémám van, mert egy bizonyos dolgot mindennél fontosabbnak tart és sokat változott, mióta azzal foglalkozik. Én nem így ismertem meg, régen kedves volt hozzám, jobban törődött velem. Most isteníti magát, hogy honnan jött és hova jutott. Ha iszik néha, akkor mindig az én hibáimat sorolja, mint ha neki nem lennének. Egyszer pofon is vágtam a bunkózása miatt, de akkor is én voltam a köcsög. Ezt az ütést már régóta tartogattam.

Zenét nem hallgatok, fülhallgató darabokban áll a szemetesben. Vettem be még egy Xanaxot, kezdek beszédülni, homályosodik a látásom.

Sulit is elkezdtem a saját pénzemből, de gyakorlati helyet nem találtam, abba kellett hagynom. Gyárban dolgozom, ami nem nekem való. 3 éve szenvedek ott, egyre rosszabb, pedig régen szerettem ott dolgozni. Nem tudom, mit dolgoznék szívesen. Emberekkel nem szeretnék foglalkozni. Ez is zavar, hogy egy hülye érettségim van és ennyi. Nincs anya és apa,aki segítene ezekben a dolgokban. Ha tehetném, tanulnék még sok mindent, ami érdekel is. Csak hát a fizetésem csak arra jó, hogy eszek, albérletet fizetek. Albérletemmel most nincs probléma, mert elég olcsó és jó környéken van. Sokat vagyok egyedül, hiába vesznek körül emberek. Olyan társaságra lenne szükségem, aki nem muszájból van körülöttem, hanem azért, mert jó vele. Ilyen nem igazán van sajnos. Járok edzőterembe, de olyan vagyok, hogy mindig az időt nézem, mert mindig mindenen hamar túl akarok esni, pedig jó az edzés, nem kötelezőből megyek, hanem önszántamból. Szeretek úgy kijönni onnan, hogy végre mozogtam is, tettem valamit az egészségemért, kinézetemért.

Mostanában rám jön a zabálhatnék. Szinte meg tudnék ölni valakit, ha nem ehetek azt, amit megkívánok. Nem olyan vészes ez még egyenlőre, mert nem mindenféle hülyeséget eszem, pl. édességet nem. Próbálok egészségesen élni.

Nem látom értelmét, hogy dolgozom, mert az csak arra jó, hogy fizessem a lakbért és a kajára. Próbálok spórolni, de nem tudom, mire. Nincs semmi célom. A testemen is érzem a dili általi tüneteket, pl. néha, mint ma is, szúrt a szívem és hullik a hajam is. Sokan mondják, hogy ennyi idősen nem kellene depressziózni,vidámnak kell lenni. Nem megy. Örülök, hogy legalább egy macsekom van, aki legalább mellettem van. Igaz, nagyon rossz, mert még fiatal, de még soha nem bántottam. Nem is akarom és aggódok, hogy hátha valami rosszat teszek vele is egyszer...

Nagyjából, tömören ennyi az alap problémám, bővebben leírva sok lenne.

Elnézést a helyesírási hibákért, de hat a 2. Xanax. Helyesírásom mindig jó volt, 5 voltam mindig.

Mit csináljak magammal? 24 évesen itt tartok, egyre süllyedek, mi erre a megoldás? Próbálom a jó dolgokat meglátni, de a sok rossz mindig elnyomja.

Képes lennék már embert is ölni, sajnálat nélkül, de állatot nem.

Nagyon beleuntam ebbe az állapotba, romlik az egészségem is. 24 éves vagyok és kb. 10 éves kezdődött a dolog, de az lótúró nem volt ehhez képest.

Kössem fel magam? Vagy van valami gyógymód erre?

Olyan is szokott lenni(mostanában nem, mióta egyedül lakok), hogy ha emberi zaja kell felébrednem, erősen ver a szívem, izzadok és nagyon ideges leszek, rosszullét jön rám.

Tanácsot szeretnék, mert ez így nem mehet tovább.

2010. szept. 27. 23:25
1 2
 11/19 anonim válasza:

--Zenék--

Klasszikusok:

Pachelbel: http://www.youtube.com/watch?v=hOA-2hl1Vbc

Karl Jenkins: http://www.youtube.com/watch?v=JNkPl5V5aTA

Sima meditatív:

Esőerdő: http://www.youtube.com/watch?v=43yvlrNl3Xc

Theta Meditation:

http://www.youtube.com/watch?v=wubGJjSTImU

Elektronikus:

Kalkbrenner: http://www.youtube.com/watch?v=-zwlq4Bv4SM

Kalkbrenner: http://www.youtube.com/watch?v=WzdR3zOGVO8

Online streamek:

Healing and relaxation:

[link]

[link]

--Könyvek--

Brandon Bays: Belső Utazás

Brandon Bays: Jelenlét

Louise L. Hay: Éld az életed

Richard Bach írásai

--Filmek--

Louise L. Hay: Éld az életed

Eckhart Tolle előadásai

Richard Bach: Jonathan Livingston a sirály

2010. szept. 28. 00:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Barátommal nem költözök össze, mert nem tudom, írtam-e de neki van nálam fontosabb dolga. Nagy hungarista, képviselőjelölt lett már. Ha megnyerné a választást még jobban letojna, leszólna. Munkahelyet érettségivel nem tudok váltani, gyárból gyárba nem megyek, nincs értelme.

Az edzőterem bérletét támogatja a melóhely, ezért járok oda, na meg itthon soha nincs kedvem tornázgatni.

Albérletben lakom, de egyszer szeretnék saját családi házat. Amióta panelben laktam, több, mint egy évet, akkor kezdődött el az alvási problémám is. Hiába volt csend, akkor se tudtam aludni.

Nem tudom, mi a célom, milyen munkát szeretnék végezni. Emberekkel biztos nem szeretnék foglalkozni. Kinéztem egy sulit, gyógyszertári asszisztens szakot, de betelt az osztály, máshol meg 200 ezer ft,ami nekem nincs. Valami jól kereső, legalább 100 000 ft-os melót szeretnék és szeressem is csinálni.

Munkahelyen, amikor elgondolkodok, barátom is eszembe jut és mondom a magamét. Hétvégén, mikor találkozunk, enyhül a bajom és elfelejtem a dolgokat. Én vagyok a hülye szerinte, mert nem tudok pozitívan gondolkodni, de nincs okom rá. Nem tudom isteníteni magam, mint ahogy ő csinálja magáról. Neki nem is mondok pedig olyan nagy bajokat, inkább magamban tartom és Xanaxot veszek be, hogy elrepüljenek a gondolatok. Egyszer beszólt, hogy ne gyógyszerezzek, mert egy drogos, gyógyszeres Qurvával nem akar együtt lenni. Hozzátette, hogy tudja, hogy nekem törődésre lenne szükségem, de ő nem tudja megadni, mert ezer fontos dolga van. Magyarul nem fogok soha semmit mondani neki magamról, egyszer csak azt veszi észre, hogy nem veszem fel a telefont, azt hiszi majd, hogy direkt, miközben már meg vagyok dögölve... Nagyon sokat változott, ami nekem nem tetszik. Először jól meg voltunk, de mostanában nem annyira. Pl. hétköznap nem is találkozunk, pedig egy hányásra lakik tőlem, régebben szerdán szokott jönni. Sms-t se nagyon ír, máskor minden nap írtunk egymásnak.

A lakásban most disznóól van. Ha rossz kedvem van, akkor az a környezetemen is meglátszik. Azért most gyorsan porszívózok, felmosok, mert amúgy csak ez a két dolog nálam a problémás.

2010. szept. 28. 10:54
 13/19 anonim válasza:
Szerintem, ha így vélekedsz a kapcsolatotokról, akkor lépj ki belőle és járd a saját utad, csináld azt amit szeretnél, amiben igazán jól érzed magad. Csak magaddal foglalkozz pozitív értelemben, mert ez fog boldogságot és nyugalmat adni.
2010. szept. 29. 00:52
 14/19 anonim válasza:

Ha érettségid van, akkor azt hiszem jelentkezést be tudsz adni egyetemre vagy főiskolára, amire ha megvan a pontszám akkor fel is vesznek:) emellett újra is tudsz érettségizni, hogyha szükséges. Ha bekerülsz államilag támogatottra, akkor "csak" a tankönyvek költségeit kéne állnod. Tanulhatsz OKJ-s tanfolyamon is, van egy csomó képzés:) sajnos nem tudom ezek mennyibe kerülnek:) Vannak barátaid akikkel gyógyszer helyett tudnál beszélgetni? Szerintem az is nagyon sokat segítene, mert szerintem ez a monotonitás az amibe belekattansz. Engem amúgy a relax zene egyáltalán nem nyugtat meg

http://www.youtube.com/watch?v=R-morg7h7Xk :)

2010. okt. 3. 20:24
 15/19 A kérdező kommentje:

Ez az utolsó link közel áll a zenei ízlésemhez. :)

Most jöttem meg melóból, ma 3 Xanaxot vettem be. Azért tettem, hogy ne gondolkodjak, de az ellen most nem segített, mert csak itt bőgök a gép előtt. Nagyon rosszul vagyok, nem tudom, ennek hogyan vessek véget! Nagyon unom, szeretnék boldogan élni.

Hallottam, hogy a rohadt fidesz kitalálja a 16 százalékos adót, ami azt jelenti, hogy elveszik az adójóváírást. Magyarul: ha túlóra nélkül keresek 77 ezret, elvonnak belőle 15000 ft-ot minimum. 50 ezer ft-al az albérletet ki tudom majd fizetni, de éhen fogok dögleni. Van egy macsekom, neki is rossz lenne, mert neki is kell kaja, olyan, amitől nem fosik, mert kicsit problémás.

Azon kínlódok, hogy neki nem akarok rosszat, mert én egy senki vagyok és nem ilyen senkiházi gazdát érdemel, mint én. Elajándékozni nem szeretném, ő az, aki velem él. Igaz, nem értjük egymás nyelvét, de még is csak az egyetlen lény a világon, ha másért nem is, érte érdemes lenne küzdeni, de kezdem feladni ezt az életet. Egy társa lenne szükségem, aki velem is foglalkozna egy kicsit, nem csak magával. Én mindenki problémáját, beszédét szívesen meghallgatom, de az én problémáimat senki nem érti meg. Mindig azt mondják, hogy fiatal vagy, örülj, élvezd az életet. De, nem tudják, miken mentem keresztül. Sok mindent én rontottam el és szerintem ennek a dolognak most jön vissza rám a bosszúja.

Pszichiáternél voltam már, gyógyszereket írt, de mondta, hogy nem komoly a bajom. Most már ott tartok, hogy képes lennék kárt tenni magamban, kerülöm is az éles szerszámokat. 24 évesen nem így képzeltem el a jövőm, hanem másképp. Nincs kiért a macskámon kívül felkelnem, küzdenem. Orvos ezen segíthet? Ha igen, milyen? A volt barátom anyja is ebbe halt bele, csak ő még pánikbeteg is volt és ivott a gyógyszerekre elég rendesen. Olyan rosszul vagyok, alig tudok helyesen írni, de azért javítok. Kabátban ülök a lakásban, mert a hideg-ideg ráz már.

2010. okt. 4. 15:03
 16/19 anonim válasza:
20:24es vagyok. figyi ez tényleg súlyos picit, ha van kedved beszélgetni küldj nyugodtan privit.. :)
2010. okt. 4. 15:28
 17/19 anonim válasza:
2010. okt. 5. 08:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem is írhatsz, szívesen beszélgetek veled.
2010. okt. 5. 09:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Szeirintem iratkozz be egy OKJ-s suliba, az ingyen van, csak regisztrációs díjat kell fizetni első alkalommal, tizen valahányezret, aztán 2 évig járhatsz, ingyen estire munka mellett.

Aztán ha kijárod, lesz egy középfokú emelt színtű papírod. Érdemes felhívni a sulit, hogy milyen képesítések közül választhatsz. Úgy tudom 1 évben 2x lehet jelentkezni, és oda minden hülyét felvesznek.

Csak az érettségit + a személyit kell vinni magaddal, fel vagy véve. Ennyi az egész. Nincs felvételi, csak regisztrációs díj egyszer.

Év közben kapsz jegyeket és a második év végén van egy nagyobb vizsga, aztán megkapod a papírt, és máris változtathatsz munkahelyet, több lehetőséged lesz az életben.

Ha nem vagy még 40 éves, akkor szerintem mindenképp érdemes lenne neked belefogni egy ilyenbe.

[link]

Lennének új osztálytársaid, új barátok, és akár azt is megkockáztatom, hogy találnál ott magadnak új pasit is.

De az biztos, hogy változna az életed valamelyest :)

2010. okt. 7. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!