Terápiába/pszichológushoz járók! Mi volt a terápiából elrakott legfontosabb gondolatotok?
Kis trükkök javítanak az állapotomon. Pl. mondták, hogy a depisek rengeteget agyalnak magukon. Most már, ha ezt észreveszem magamon, akkor erőltetem, hogy kifelé figyeljek, mert úgy sincs semmi új abban, amin pörgök, így hát nézem a fákat, a nőket, a színeket.
A másik tipp: kíméletlenül és előre le kell szervezni élményeket, találkozókat barátokkal, és akkor aznap már nem mondhatom le ezeket mindenféle kifogásokkal, és megtörténnek, ebből pozitív élményeket szerzek, amik ellensúlyozzák a rossz gondolatokat, emlékeken való rágódás súlyát.
Korb könyve is jó (Felfelé a lejtőn), ahol írja pl. hogy a mély, hasi részbe szívott levegő lenyugtatja a szimpatikus idegrendszert. Az nem tudom mi, de ha jön a kétségbeesés, akkor szoktam alkalmazni és segít, megúszom a nyugtatót. Meg ilyenek. Ha gondolod írhatsz, ha tudok segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!