Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Barátnőm megosztotta velem az...

Barátnőm megosztotta velem az öngyilkossági szándékát, de én hibáztam. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Barátnőm nagyon zárkózott és visszahúzódó, rajtam kívül szinte nincsenek is barátai. Régóta küzd lelki problémákkal, sokszor próbált már különböző módokkal ártani magának. Egyik nap egy őszinte beszélgetésbe kezdtünk, ahol utalt rá, hogy öngyilkos akar lenni. Én megijedtem és elmondtam ezt a szüleinek. Másnap kék-zöld foltokkal jelent meg az iskolában és nagyon összevesztünk. Kiderült, hogy miután szóltam, otthon megverték...

Most már velem sem áll szóba és egész óra alatt folyton a sírás határán volt. Úgy érzem, utolsó emberként én is eljátszottam a bizalmát. Annyira bűntudatom van. Most mit tegyek???

2022. okt. 14. 03:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%
#10. Pont, hogy tenni kellene ellene. Lehet otthon lelki, testi terrorban el a kislány. Igenis segíteni kell neki, hogy segítséget, támogatást kapjon. Lehet az a gyámügy is.
2022. okt. 14. 09:42
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező!

Miért akar öngyilkos lenni a kislány?

2022. okt. 14. 09:42
 13/27 anonim ***** válasza:
86%
Ez azért nagyon extrémnek tűnik. Közönnyel sok szülő viseltetne egy ilyen hírre, no de veréssel? Remélem, hogy kitaláció a kérdés, sajna van itt pár. Ha nem... akkor viszont igen, a szüleinek hülyeség volt szólni, viszont most akkor már azzal teszel rosszat, ha nem teszel semmit. Ha ez az egész igaz, akkor inkább menjen ki a gyámügy, tiltsák el tőle a (gondolom) apukát, de legyen valami változás. Persze jó lenne tudni az okát, mert ha az apuka az egyik ok, akkor bizts segítség lenne, ha más okok miatt akarja megölni magát, akkor ez még plusz trigger is lehet.
2022. okt. 14. 09:49
 14/27 anonim ***** válasza:
84%
13: vannak kétségeim nekem is a sztori valóságát illetően...
2022. okt. 14. 10:59
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Ha tényleg kamu, akkor szomorú, hogy már nem csak pár aljatopikot bombáznak szét a trollok, mint pl. a szexualitást, ahol kb nincs is már igazi kérdés. Ezt meg kéne hagyni 100%-ban komoly topiknak.
2022. okt. 14. 11:28
 16/27 anonim ***** válasza:
71%

15. Sajnos több lett itt is a troll, de sok sértő, lenéző, egyszavas beszólogató válaszok is vannak ebben a kategóriában.

Fél éve is jobb volt ennél, mint ami mostanában uralkodik itt.

2022. okt. 14. 11:41
 17/27 anonim ***** válasza:
76%
#11: Az a kislány következő lépésben könnyen lehet, hogy ahhoz kér segítséget, hogy átsegítse valaki... mondjuk, hogy "jóvátegye, hogy elárulta". Ilyen lelki zsarolás lehetősége miatt azt hiszem, hogy nem egy 16 éves gyerek dolga a segítség megszervezése. Ha rákenik, hogy az ő közbeavatkozása miatt lett a barinő öngyi, akkor pedig megint nem lesz könnyű feldolgoznia, ami történt. Szólt a szülőknek, a tanárok is tudnak róla, nem a 16 éves gyerek felelőssége ezek után a folytatás.
2022. okt. 14. 12:47
 18/27 anonim ***** válasza:
34%
#17. A segítséget nem úgy gondoltam, hogy a 16 éves barát oldja meg a problémát. De abban tud segíteni, hogy esetleg rábeszélje kérjen segítséget. Gondolok itt pszichológusra, gyámügyre. Abban talán egyetérthetünk, hogy segítségre van szüksége.
2022. okt. 14. 13:12
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
#18: Abban egyetértek, de féltem a kérdezőt ebben a szituációban.
2022. okt. 14. 13:29
 20/27 A kérdező kommentje:
Azoknak üzenem, akik azt hiszik kamu a történet, hogy sajnos nem az, bár az lenne. De nem fogok én senkinek semmit bizonygatni, akik azt hiszik, hogy egy ilyen horrorsztorit valaki csak úgy kitalál. Azoknak akik tanácsokat adtak nagyon köszönöm. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. A tanárok közönyét pedig úgy értettem, hogy igen, látják, hogy baj van vele. A fizikatanárnő meg is kérdezte, hogy mi a baj, de a válaszul elhangzott "Semmi" után nem inszisztált tovább. A fizikaóra után az oszi odajött hozzá az osztályba szünetben, de neki sem akart semmit mondani, láthatólag mostmár senkiben sem bízik, és ennyiben is maradtak,amennyire hallottam a beszélgetésüket. Állítólag az apja nagyon dühös lett rá, hogy szégyent hoz rájuk a "hisztijével" mikor ők mindent megadnak neki, amit csak akar. Hja, ezek szerint csak törődést nem 😢
2022. okt. 14. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!