Egy szkizofrén tudhatja, hogy hangokat hal, vagy haluzik? Mert itt azt írják, hogy nem tudhatják, aztán minden ilyesmi kérdésnél, amit kiírt a kérdező erről, azt írják, hogy szkizofrén. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
2022. okt. 9. 08:47
22/23 anonim válasza:
Tudhatja, szerintem tudja is. Ez olyan, mint egy kényszerbetegség, kényszergondolat, jön, de valahol sokszor tudja az ember, hogy nem igaz, csak nem tehet ellene. A betegségtudat dolgok meg még mindig nem értem. Mi a francért ne lenne betegségtudata egy mentális betegnek? Nem értelmi fogyatékos. Te minden pillanatban tudod, ha cukorbeteg vagy, hogy épp mennyi a cukrod, épp mit okoz, ha valamit megeszel, épp elájulhatsz és meghalhatsz? Francokat.
23/23 anonim válasza:
Skizofrén is tudhatja, hogy a hanghallás tünet. Gyógyszerrel elérhető általában betegségbelátás. Néha akkor is tudja, hogy tünet, ha még nem kezelték.
Skizofrénia diagnózist azért vették el, mert a kórlefolyás nem igazolta. 8 évig nem szedtem antipszichotikumot, mégsem alakult ki új epizód. Skizofrénianál van visszaesés antipszichó nélkül
Minimális hanghallás maradt meg tartósan. Ritkán hallom, olyankor sem sokáig. Jellemzően krízisnél.
Kezdetekkor éjjel nappal hallottam több évig. Gyógyszer sem hatott rá. Akkor szedtem.
Most azt mondják, hogy ez valószínűleg nem hallucináció, hanem disszociáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!