Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy szkizofrén tudhatja, hogy...

Egy szkizofrén tudhatja, hogy hangokat hal, vagy haluzik? Mert itt azt írják, hogy nem tudhatják, aztán minden ilyesmi kérdésnél, amit kiírt a kérdező erről, azt írják, hogy szkizofrén. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

2022. okt. 9. 08:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
29%
A skizoaffektív zavar pont, hogy a skizofrénia egyik változata... Nekem is ezt mondták, hogy milyen jó gyógyult vagy, közben meg ott éktelenkedik a diagnózis.
2022. okt. 13. 12:09
 12/23 anonim ***** válasza:

Nekem a többit is hol adták utána, hol nem.

Jelenleg nincs s olyan betegségem diagnosztizálva, ami magyarázatot adna erre. Most próbálok egyeztetni, hogy mégis mi lehetett.

2022. okt. 13. 15:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

6

"Skizofréniában is vannak súlyossági fokozatok. Ismertem olyat, akinek enyhébb volt, az illető meg intelligens. Elmondták neki, hogy hogyan tudja megkülönböztetni a valóságot a haluktól, és utána már ő is tudta. Látott néha ezt-azt, de tisztában volt vele, hogy csak az agya szórakozik vele, így figyelmen kívül tudta hagyni."

Általában mondom, hogy a skizofrének igen intelligens emberek.

Nem tudom, hogy lehet elmondani vkinek, hogy most akkor haluzik. És azt sem, hogy hogyan jöhet rá, hogy csak haluzik... Ezzel együtt lejjebb írok olyanról, ahol látszik, hogy ez megtörténHET.

Egy nagyon jó fb oldalon (special books by special kids)( [link] egy lány meséli el, hogy ha nagyon nagy pókokat lát, akkor tudja, hogy haluzik, ha kicsiket, akkor gyanítja, hogy haluzik, de nem tudja biztosra. Nagyon durva volt hallgatni őt. :(

2022. okt. 13. 16:21
 14/23 anonim ***** válasza:
37%
Nekem skizofrénként van betegségtudatom. Tisztában vagyok vele, hogy hallucináltam meg ilyenek. De képtelen vagyok bele törődni abban a stigmába, hogy ez egy agyi betegség. Inkább lelki betegségnek gondolom az egészet, és szerintem a sok trauma okozza.
2022. okt. 19. 20:34
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

14

Igen, a sok trauma IS okozza + a génjeidben is benne van sajnos a betegség

egy bipoláris sorstársad

2022. okt. 19. 21:04
 16/23 anonim ***** válasza:
29%
De ez az, hogy a családban nem volt senki skizofrén, szóval furcsa...
2022. okt. 19. 21:21
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

16

Azt nem tudhatod. Nálunk nagyanyámról csak annyit lehetett tudni, hogy depressziós és iszik. Amikor engem diagnosztizáltak bipol-lal, akkor mondta az orvos, hogy ő gyakorlatilag 100 százalékra mondja, hogy nagyanyám bipol volt.

Ráadásul még a generáció-ugrás is meglenne. (Elvileg egy generáció kimarad mindig.)

2022. okt. 19. 21:33
 18/23 anonim ***** válasza:
22%
Én sehogy se gondolom, hogy genetika lenne.
2022. okt. 19. 21:37
 19/23 A kérdező kommentje:
Nem tudnátok ezt légyszíves privátban megtárgyalni? Kioffoljátok a kérdésem.
2022. okt. 19. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
65%

19

Bocsi.

Amúgy válaszoltam érdemben is. A 13-as voltam.

2022. okt. 19. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!