Lehetséges, hogy egy már elmúlt párkapcsolat olyan sebeket ejtett rajtam, hogy úgy érzem, nem vagyok szerethető? Ezek valóban bántások voltak, vagy csak én érzem annak? Érdemes kibeszélnem pszichológussal?
Ennek a kb. négy éves kapcsolatnak már három éve vége, a másik fél már meg is házasodott, nem vágyom rá.
Akkoriban nekem még lila köd volt, de a múltbéli jelekből mára már úgy érzem, hogy a kapcsolatunk elejétől kezdve ő csak együtt akart lenni valakivel, de nem velem. Ez bennem olyan nyomot hagyott, hogy nem lehetek ezentúl elég fontos senkinek ahhoz, hogy valóban szerethető legyek.
Pl. Budapesten éltünk együtt, de ő olyan munkát végzett, hogy a nyara szabad volt, ekkor nyárra mindig hazament a szülőfalujába dolgozni. Ennek köszönhetően minden nyáron elhidegültünk egymástól. Nagyon sokat dolgozott, emiatt ezeken a nyarakon alig tudtunk találkozni, kb. két-három hetente tudott rám időt szakítani. Volt, hogy meg is írta, hogy már az arcomra sem emlékszik pár hét után.
Na ekkor gondoltam először, hogy mi a f*sz, hogy lehet ilyen? Pedig amikor nem nyár volt, akkor közös lakásban éltünk együtt.
Aztán a kapcsolatunk első évében elmesélte, hogy beszélgetett a barátnőivel, és milyen jó volt tőlük hallani, hogy ők 2-3-5 éves kapcsolatban is szerelmesek a párjukkal, viszont ő már nem érzi a lángolást köztünk. Mondtam neki, hogy ha szeretne, nyugodtan lépjen ki a kapcsolatunkból a saját érdekében, de nem szeretett volna.
Ez volt nekem a második nagy jel, hogy igazából sohasem szeretett, csak egy társat akart.
Ahogy ez lenni szokott, 3 év után megcsalás lett a vége, talált valakit, akivel nem csak szexelni akart, hanem a későbbi beszélgetésünkből kiderült, hogy valóban szerelmes lett belé. Akkor valahogy (és nem tudom, miért?), de összeszedtük a "kapcsolatunkat", és folytattuk a kínlódást. A 4. évnél kiderült, hogy újra találkozik és komplett nyári hétvégéket tölt ugyanazzal a személlyel, akivel korábban megcsalt.
Később az is kiderült, hogy amikor még csak fél éves volt a kapcsolatunk, és nyáron hazament dolgozni, akkor már találkozott azzal a személlyel a munkája során, akivel később megcsalt. Végül vele házasodott össze.
Vágyakozást nem érzek már rá, viszont nagyon mély nyomokat hagyott bennem, hogy amíg felépült az ő külön kapcsolatuk és kiteljesedett a szerelmük a mellettem töltött évek alatt, miért kellett velem a kamu párkapcsolatot fenntartani, és éveket elvenni tőlem?
Azóta bárkivel találkoztam, keresem a kifogásokat, és a jeleket arra, hogy csak kamu az érdeklődése felém. Volt, hogy elküldtem magam mellől olyan embert, akinél utólag jöttem rá, hogy ő már igazán akart volna szeretni.
Érdemes kibeszélnem pszichológussal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!