Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet ez stressz miatti...

Lehet ez stressz miatti hajhullás?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon hullik a hajam, voltam vérvételen is. Kiderült vashiányom van. Szedem rá a tablettát már hónapok óta, de semmit nem használ. Mégjobban hullik. Most is hajat mostam és túlzás nélkül akárhányszor hozzáértem (értsd kb minden másodpercben mert már függő vagyok) min. 10 hajszál jött ki. Viszont az is tény hogy nagyon nagyon stresszes vagyok. Most utána olvastam a stressz miatti hajhullásnak és minden tünet talált, viszont azt írja hogy ha csak stressz miatt hullana akkor 3 hónap után helyre állna. Nekem évek óta folyamatosan hull.

Mit tehetnék? Mi lehet ez? Oda vagyok jutva hogy alig van amit összefonni.

(De nem foltokban hullik)

17L

2022. okt. 5. 21:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehet a kettő kombinációja.

Ha hónapok óta szeded a vasat akkor annak már visszakellett mennie a normális szintre, csináltass mègegyszer kontroll labort hogy oké e. Feleslegesen ne szedd tovább.

Stressz ellen meg kezdj el sportolni: kardio 3x/hét 1 óra úszás vagy futás, ha hozzászoktál 5x/hét.

2022. okt. 6. 09:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Magnézium és egy jó multivitamin és jó minőségű protein. De én szedtem régebben kovafoldes kapszulát DM vagy mulerbe megtalálod. Biotin legyen benne. Fejbőr masszázs serkenti a vérkeringést és stressz csökkentésere is jó. És nm rögtön jön helyre,fel egy évet adj legalább neki. És természetesen a pajzsmirigyedet is verkepen nézzék meg a hormonokqt.de én azt olvastam sok embernek covid után hullott a haja. De pl fogászaton megnézik van e gyulladás a fogaidon az is okozhat hajhullást.gockutatasnak hívják. Forcapil tabletta is jó,de drágább.es az étrend is fontos.plusz tiszta víz,nm üdítők.
2022. okt. 6. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 minden nap edzek, de már motivációt se ad. Sőt lehet miatta vagyok elől majdnem full lapos, ami nagyon komoly önértékelési problémákat okoz nálam. És sajnos abból van elég enélkül is. De nem tudnám abbahagyni, hogy kicsit hízzak, mert már megszoktam. Elkezdtem inni a protein port, edzeni már pár éve edzek.

#2 biotint és cinket is szedek egy éve, de semmi hatása. Fejbőr masszázst is próbáltam, semmi eredménye.

2022. okt. 6. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Vágass rövid frizurát.
2022. okt. 6. 22:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék rövid frizurát. Mindig is hosszú hajú lány voltam. Ötödikben/hatodikban és az óvodában volt vállig érő frizurám. Hatodik óta növeltem és leért a derkamig. De még nyár végén levágattam mellig, hátha abbamarad a hajhullás. Francokat. Még több kihullt. És nagyon félek kopasz fogok maradni
2022. okt. 8. 02:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha ezeket mind meglaboroztad ès sportolsz is akkor màr csak egy maradt: elmenni speckò haj analízisre ahol megnèzik a fejbőröd, a hajhagymáid, stb. Lehet valami bőrgomba is pl.
2022. okt. 8. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem voltàl covidos? Nekem utàna 4 hónapig hullott a hajam ,azt hittem már sose lesz vége.Nekem ami bevált vàgattam 15 cm-t belőle ,varga sampon és balzsam hajhullás elleni gyógynövényes és rengeteg multivitamin legalabb 4 csomaggal beszedtem mire használt,és sok zöldség gyümölcs.
2022. okt. 9. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Illetve akkoris és most is nagyon stresszes voltam/vagyok ,a hajhullas elmult.

Vérképem tökéletes volt megis csomokba hullott. Minden hajmosasnal sirtam..

7es voltam.

2022. okt. 9. 23:40
 9/9 A kérdező kommentje:

Voltam covidos, de már előtte nagyon hullott.

Egy éve szedek biotint és zinket, de nem válik be. A gyógyszertárban adták amikor elpanaszoltuk hogy mi bajom. Azóta sincs semmi változás, pedig mindent megtettem

2022. okt. 11. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!