Tippek stressz okozta hajhullás ellen?
Azon kívül persze, hogy ne stresszeljek :D
Egy-egy átvirrasztott éjszaka után (ha ideges vagyok, nem alszom) a reggeli hajmosásnál olyan csomókban hullik a hajam, hogy le sem megy tőle a víz a lefolyón, plusz napközben, ha 5 percnél többet vagyok valahol, már látok 1-2 hajszálat magam körül. A sálaim, fésűim tele vannak, pedig ilyenkor minden nap tisztítom őket.
Amúgy dús hajú vagyok, nem a megkopaszodástól félek, hanem az ilyen nehéz időszakok után, amikor elkezd visszanőni a hajam, borzasztóan nézek ki fél évig, mert a rövid, friss hajszálaim égnek állnak :(
Segítsetek! (23/l)
1. tipp: Vizsgáltasd ki magad. Általános labor legalább, ott különös figyelemmel a vasra, magnéziumra és a pajzsmirigy markerekre. Inzulinrezisztenciára sem ártana megnézetned magad, ha van bármi gyanús tüneted, és a pajzsmirigyed oké. (Utána tudsz keresni, mik az IR tünetei.) Ezek mind hajlamosítanak hajhullásra, amire a stressz rájátszik.
2. tipp Szedj magnéziumot is, meg B-vitamin komplexet. Az idegeknek is jók, a hajnak is. A stressz csökkentését gyógynövényteákkal is elősegítheted.
3. Úgy veszem ki, hogy gyakran, talán minden nap mosol hajat. Ha ezt teszed, akkor lehetőleg babasamponnal, abból is érdemes SLS menteset keresni. DM-ben, Rossmannban vannak ilyenek. Ha a gyakori hajmosás oka nem zsírosodás, akkor kipróbálhatod pl. a ricinusolajas pakolást a hajadra, jót tud tenni. Zsírosodási problémákkal viszont nem biztos, hogy jótékony.
4. Általánosan jót tesz, ha erősíted az immunrendszered. Szedhetsz valami komplex vitamin-ásványianyag készítményt, de kifejezetten az immunrendszert erősítő táplálékkiegészítőt is megpróbálhatsz, pl. csipkebogyó, propolisz stb. Mivel az immunrendszer egészsége nagy mértékben függ az emésztés egészségétől, ezért egy probiotikum kúra is jótékony lehet.
5. Vas illetve D-vitamin hiánya nagyon sokunknak van, akik hajhullással küszködnek. Ezért ezek is segíthetnek. Persze, ha valami komplex készítmény szedése mellett döntesz, abban ez is szokott lenni, más kérdés, hogy elegendő mennyiségben szívódnak-e föl. Nekem pl. a külön-külön szedés vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!