Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a legrosszabb személyis...

Melyik a legrosszabb személyiségzavar az összes közül?

Figyelt kérdés
2022. okt. 2. 09:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
7%
A gender.
2022. okt. 2. 09:44
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Pszichopata
2022. okt. 2. 09:50
 3/16 anonim ***** válasza:
58%

Amikor azt hiszed, hogy a gender személyiségzavar. :D

Amúgy ne hiszem, hogy ezt így meg lehetne mondani... kinek? Rövid vagy hosszútávon. Pszichopatának tök jó lehet lenni a saját magad részére, más dolgokkal meg másoknak nem ártasz, de horror lehet neked.

2022. okt. 2. 09:52
 4/16 anonim ***** válasza:
64%

Kinek a szempontjából? A környezet vagy az adott személy/elszenvedő szempontjából?

Az utóbbiról nem tudok nyilatkozni, mert mindenkinek az a legnehezebb és a legrosszabb, amiben épp szenved.

Az előbbiről viszont elég határozott véleményen vagyok: hisztrionikus személyiségzavar. Sokan nem gondolnák, mert többnyire úgy vannak ábrázolva a médiában, mint valami naiv és törékeny áldozatok. Hát, a valóság egészen más. A hisztrionikusok azon kívül, hogy visszaélnek ezzel a tévképzettel, nagyon önzőek és támadóak. Az összes ember közül, akiket valaha ismertem (volt köztük sok borderline és nárcisztikus is) a legmanipulatívabbak és a leggonoszabbak a hisztrionikusok voltak.

Minden esetben a saját érdeküket helyezik előtérbe, ha nem sikerül, akkor eladják magukat egy kedves, kitalált történettel vagy elrejtik egy cuki mosoly mögé a hátsó szándékot. Ha ez sem használ, akkor utolsó mentsvárként marad a hisztéria. Az átlagember és a hisztrionikus hisztériája között pedig összemérhetetlen különbségek vannak. Ha még nem láttál hisztériás hisztrionikust, akkor megmenekültél egy potenciális idegkárosodástól! Képzelj el egy brazil szappanoperát, majd annak a drámának a százsorosát. A hisztrionikus, akinek épp hisztériás rohama van, zsarol, bánt, áldozatot játszik, és mivel annyira jól ki tudja könyörögni a sajnálatot a környezettől, végül mindig te leszel a rossz. A nárcisztikusok is gyakran szeretik előhúzni ezt a kártyát, de ők mindig racionálisnak mutatják magukat, téged pedig paranoidnak állítanak be. A hisztrionikusok egyből áldozatot játszanak magukból, ami miatt meg sem kérdőjeleződik, hogy te vagy a rossz. Egyértelmű, hogy te vagy a rossz, hiszen ők csak a szipogó, végtelenül megsértett és összetört áldozat szerepét mutatják. A hisztériájuk pedig bármikor kiprovokálható, ha nem kapnak elég figyelmet.

2022. okt. 2. 10:16
 5/16 anonim ***** válasza:
66%
4-es válaszoló vagyok. A hozzászólásomat még kiegészíteném azzal, hogy mivel a kérdés nem specifikus, ezért azt mondanám, hogy veszély szempontjából a pszichopaták a legveszélyesebbek, de interperszonálisan a hisztrionikusok a legrosszabbak.
2022. okt. 2. 10:23
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem lehet rangsorolni. Úgy lehet esetleg, hogy kategóriák alapján. Alapvetően mindegyik személyiségzavar rossz nagyon, de más-más szempontokból. Lehet akár a környezet számára, vagy a zavarban szenvedő szempontjából.

Elsőre azt mondanám, hogy itt is függ attól, hogy enyhe vagy súlyos a zavar. De leginkább a klaszter B-ben keresném. Ha súlyos, akkor szinte mindegyik különböző okokból. De azt is figyelembe venném, hogy melyik az, amelyikből nem jellemző, hogy terápia segít.Összességében sztem egyén válogatja, ki hogy éli meg, akar e segítséget és változást, képes e belátni h vele van a baj. Nem akarom konkrétan megnevezni a válaszom, sztem semmi értelme, főleg h általában keverednek a személyiségzavarok. Beleférhet valaki egy klaszter B-s meg klaszter A-s v C-s személyiségavarba egyidejűleg. Gyakori a komorbitás, ahogy tudom.

Az egyén szempontjából meg leginkább azok, amik nagymértékben diszfunkcionálják az illetőt a mindennapok különböző aspektusaiban, ez sztem súlyosságfüggő, de lehet annak szempontjából is h kiben mekkora érzelmi fájdalmat vált ki, erre a border meg elkerülőt hallottam egy videóban.

2022. okt. 2. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:
59%
Borderline
2022. okt. 2. 13:20
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Társadalomra nézve az antiszociális személyiségzavar, mások érzelmeire nézve pedig a borderline vagy nárcisztikus személyiségzavar. Persze ez csak az én véleményem, ezeket nem nagyon lehet rangsorolni. Minden személyiségzavar ugyanannyi problémát okoz, akár magának a személynek vagy a környezetnek.
2022. okt. 4. 16:54
 9/16 anonim ***** válasza:
22%
Szépen lelettem pontozva
2022. okt. 4. 17:15
 10/16 anonim ***** válasza:
60%
Van ez így ha baromságot írsz.
2022. okt. 4. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!